avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate medalex

Activitate medalex

Am facut rezervarea de denumire online pt un SRL. Am depus toate documentele la Registrul Comertului si s-a dat incheiere de clarificare denumire. Probalil nu a fost acceptata denumirea rezervata. Dosarul are termen peste o saptamana. Ce trebuie sa fac acum? Trebuie sa depun toate documentele din nou cu o alta denumire sau doar fac o noua rezervare si o depun la dosar?
Buna ziua!
In ce masura se mai poate recupera o taxa de timbru achitata intr-o actiune scutita de plata taxei de timbru? Fac precizarea ca procesul s-a incheiat, hotararea ramanand definitiva, instanta obligand paratul la plata cheltuielilor de judecata, incluziv taxa de timbru care s-a platit desi actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Răspuns la discuția Executare silita
Nu. Sunt valori diferite iar achitarea debitului impus prin Ordonata de plata s-a facut in trei transe prin OP
Răspuns la discuția Executare silita
Tocmai, nu s-a specificat nimic. Iar creditoarea a facut imputatia platii scazand factura mai veche, chiar daca prin Ordonanta de plata nu a solicitat obligarea debitoarei si la plata acestei facturi
In urma raporturilor comerciale intre parti se emit mai multe facturi. Ultimele doua nu se mai achita iar creditoarea solicita prin ordinanta de plata obligarea debitoarei doar la plata ultimei facturi. Dupa pronuntarea ordonantei debitoarea achita debitul la care a fost obliogata prin Ordonanta de plata insa nefacand imputatia platii, creditoarea scade factura mai veche ce nu a fost solicitata prin Ordonanta, iar apoi, pentru restul debitului ramas solicita executarea silita.
Este admisibila contestatia debitoarei, aceasta sustinand ca a achitat suma la care a fost obligata prin Ordonanta de plata si ca, creditoarea trebua sa solicite prin Ordonanta obligarea debitoarei la plata ambelor facturi?
Răspuns la discuția Taxa timbru
dar actiunea nu a mai fost inaintata instantei, partile au rezolvat amiabil partajul
Discuție Taxa timbru
Se mai poate recupera o taxa de timbru achitata pentru un proces de partaj care nu a mai fost pornit?
Răspuns la discuția Executare silita
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! In ce situatie poate continua o executare silita deschisa impotriva garantului unui debitor, in situatia in care debitorul a achitat creditul catre banca, iar banca creditoare emite o adresa din care reiese faptul ca debitorul nu mai are restante catre aceasta? Dupa 3 luni de la emiterea acestei adrese, executorul judecatoresc face o publicatie de vanzare a unui apartament cu 2 camere pentru recuperarea cica a cheltuielilor de executare ( de la garant!) chentuieli in valoare de 5000 lei. Nu discutam de un abuz aici? Se poate formula contestatie la executare?
Vamultumesc!
Răspuns la discuția Executare silita abuziva
Va multumesc pentru raspuns!