avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

In urma raporturilor comerciale intre parti se emit mai multe facturi. Ultimele doua nu se mai achita iar creditoarea solicita prin ordinanta de plata obligarea debitoarei doar la plata ultimei facturi. Dupa pronuntarea ordonantei debitoarea achita debitul la care a fost obliogata prin Ordonanta de plata insa nefacand imputatia platii, creditoarea scade factura mai veche ce nu a fost solicitata prin Ordonanta, iar apoi, pentru restul debitului ramas solicita executarea silita.
Este admisibila contestatia debitoarei, aceasta sustinand ca a achitat suma la care a fost obligata prin Ordonanta de plata si ca, creditoarea trebua sa solicite prin Ordonanta obligarea debitoarei la plata ambelor facturi?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:32, 2 Februarie 2016
Eu zic că este admisibilă. Executarea se face în baza unui titlu, respectiv hotărârea judecătorească (pe care spuneți că ați executat-o de bună voie).
Facturile au aceeași valoare? Ce ați specificat atunci când ați efectuat plata?
Tocmai, nu s-a specificat nimic. Iar creditoarea a facut imputatia platii scazand factura mai veche, chiar daca prin Ordonanta de plata nu a solicitat obligarea debitoarei si la plata acestei facturi
Facturile au aceeași valoare?
Nu. Sunt valori diferite iar achitarea debitului impus prin Ordonata de plata s-a facut in trei transe prin OP
Atunci trebuie invocat faptul că suma aferentă ordonanței a fost achitată integral, în 3 tranșe (din adunarea celor 3 tranșe să rezulte suma din titlu-hotărârea judecătorească).
De asemenea, trebuie susținut că pentru suma ce se vrea a fi executată nu există un titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de plata muntean muntean Va rog sa ma ajutati. La somatia de plata mai este sau nu necesara procedura convocarii la conciliere? Daca din momentul actionarii in judecata pe baza OUG ... (vezi toată discuția)
Art 111 cpc inexistenta dr ContSters230219 ContSters230219 am un amic care a pierdut si actiunea in anulare a somatiei de plata.. si pana sa ne execue acest presupus creditor, vrem sa promovam noi ceva.. eu m-am ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata - plata partiala a creantei nyusziful nyusziful Buna ziua. As avea va rog nevoie de un raspuns in aceasta situatie: avem un debitor, care in februarie datora societatii 98.000 de lei (suma din contract, cu ... (vezi toată discuția)