avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate alle1

Activitate alle1

Buna ziua,
Vă rog să mă lămuriţi în următoarea chestiune: avocatul stagiar are voie să reprezinte un client si să pună concluzii într-un proces aflat pe rolul Tribunalului Militar?
De asemenea, avocatului stagiar ii este permis să reprezinte partea în faţa organelor de cercetare care cercetează o infracţiune care este de competenţa tribunalului?
Răspuns la discuția Datorie nerecuperata
Inscrisul contine o recunoastere a datoriei si totodata un angajament ca il va restitui in termen de 3 luni.Multumesc !
Puteti scoate banii de la orice bancomat care accepta carduri visa electron si scoateti banii direct in lei. Am folosit si eu acest card si am extras bani cam de la marea majoritatea a bancilor. Singurul dezavantaj il reprezinta faptul ca nu puteti opta pentru cursul de schimb valutar la care o sa ii scoateti, iar dintre banci doar Raiffeisen am identificat ca afiseaza cursul, pentru a opta daca va este convenabil sau nu.De asemenea nu puteti interoga soldul, puteti doar sa scoateti banii direct. O zi frumoasa !
As putea promova o actiune in justitie,in conditiile in care am imprumutat o suma de bani unei persoane fizice care refuza in mod categoric sa mi-o restituie?Mentionez ca am doar un act scris de mana de catre persoana careia i-am imprumutat suma. Actiunea promovata ar trebui sa fie o actiune in constatare sau o actiune in realizare?
Buna ziua,
Foarte pe scurt o sa va expun o situatie in care am nevoie de ajutor: am contestat un proces verbal de contraventie pt depasirea vitezei in localitate.La dosar IPJ-ul a adus(la solicitarea mea) atestatul de operator radar.Problema este ca atestatul este pe alt nume decat cel al agentului care apare pe procesul verbal,sustinandu-se ca respectivul agent cu atestat se afla in masina cu cel
Care m-a sanctionat pe mine,cel cu atestatul actionand aparatul radar iar cel al carui nume se afla pe proc-verbal era folosit la oprirea masinilor! In ordonanta cu privire la contraventii se specifica in mod clar ca agentul care constata trebuie sa fie si cel care aplica sanctiunea contraventionala! Ceea ce nu e respectat in cazul meu!
Luni am din nou termen si ar trebui sa o conving pe judecatoare ca am dreptate! Cum? Pt ca ea a sustinut la termenul anterior ca "asa se face,unul e cu radarul altul opreste" dupa logica mea,cel cu radarul trebuia sa scrie procesul verbal,iar nu agentul folosit la oprirea masinilor care nu are atestat! Corect?
Exista cateva instante in tara care au declarat nulitatea unor asemenea proc-verb pe acest temei.daca le invoc am sanse mai mari sa o conving ca e ilegal ce s-a intamplat?
Va rog ajutor..luni am termen!multumesc
Buna ziua,

Intampin o adevarata problema care se prezinta pe scurt in felul urmator: Studenta in anul 5 la o facultate in regim taxa,am decis sa mai fac o facultate, iar in urma concursului de admitere pe baza de dosare, am ocupat un loc la buget, avand in vedere ca media mea de admitere a fost prima pe lista.
La dosarul de admitere la cea de-a doua facultate am depus pe langa toate documentele solicitate , diploma de bac legalizata si o adeverinta precum ca sunt studenta si o situatie pe ani a regimului urmat buget/taxa.
Acum,dupa admitere mi s-a comunicat ca daca nu aduc diploma de bac in original, voi fi, citez, "trecuta din pix la taxa" pentru ca nu am documentul in orginal.
Prima facultate la care sunt in anul 5 , refuza si sustine ca nu exista temei legal pentru eliberarea diplomei de bac, iar cei de la a doua facultate sustin ca in conformitate cu metodologia nationala si regulamentul intern, astea sunt conditiile.
Ordinul Nr.3313 din 23.02.2012(privind cadrul general de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat pentru anul universitar 2012-2013) prevede acest fapt in situatia in care un student este admis la mai multe facultati, dar nu se face nici o distinctie intre admitere concomitenta si admitere succesiva!
Se mai face mentiune de asemenea "Candidaţii declaraţi admişi, care au mai urmat o formă de învăţământ universitar fără a-şi finaliza studiile (exmatriculaţi, absolvenţi fără examen de diplomă/licenţă etc), beneficiază de subvenţia de la bugetul de stat numai pe durata normală de studiu (scăzând din durata de studiu a noii specializări anii de studiu cu finanţare de la buget urmaţi la specializarea iniţială). Ei au obligaţia ca, la înscriere, să declare în scris, sub semnătură, dacă au urmat o altă specializare" .. nici o precizare/lamurire si despre situatia diplomei de bac sau a oricarui act substitut diplomei !
Va rog tare mult sa ma lamuriti daca puteti cum pot scapa de acest vid legislativ fara a fi prinsa intre 2 facultati care nu cedeaza!Multumesc