avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... documente in original pentru pastrarea locului bugetat ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

documente in original pentru pastrarea locului bugetat la facultate

Buna ziua,

Intampin o adevarata problema care se prezinta pe scurt in felul urmator: Studenta in anul 5 la o facultate in regim taxa,am decis sa mai fac o facultate, iar in urma concursului de admitere pe baza de dosare, am ocupat un loc la buget, avand in vedere ca media mea de admitere a fost prima pe lista.
La dosarul de admitere la cea de-a doua facultate am depus pe langa toate documentele solicitate , diploma de bac legalizata si o adeverinta precum ca sunt studenta si o situatie pe ani a regimului urmat buget/taxa.
Acum,dupa admitere mi s-a comunicat ca daca nu aduc diploma de bac in original, voi fi, citez, "trecuta din pix la taxa" pentru ca nu am documentul in orginal.
Prima facultate la care sunt in anul 5 , refuza si sustine ca nu exista temei legal pentru eliberarea diplomei de bac, iar cei de la a doua facultate sustin ca in conformitate cu metodologia nationala si regulamentul intern, astea sunt conditiile.
Ordinul Nr.3313 din 23.02.2012(privind cadrul general de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat pentru anul universitar 2012-2013) prevede acest fapt in situatia in care un student este admis la mai multe facultati, dar nu se face nici o distinctie intre admitere concomitenta si admitere succesiva!
Se mai face mentiune de asemenea "Candidaţii declaraţi admişi, care au mai urmat o formă de învăţământ universitar fără a-şi finaliza studiile (exmatriculaţi, absolvenţi fără examen de diplomă/licenţă etc), beneficiază de subvenţia de la bugetul de stat numai pe durata normală de studiu (scăzând din durata de studiu a noii specializări anii de studiu cu finanţare de la buget urmaţi la specializarea iniţială). Ei au obligaţia ca, la înscriere, să declare în scris, sub semnătură, dacă au urmat o altă specializare" .. nici o precizare/lamurire si despre situatia diplomei de bac sau a oricarui act substitut diplomei !
Va rog tare mult sa ma lamuriti daca puteti cum pot scapa de acest vid legislativ fara a fi prinsa intre 2 facultati care nu cedeaza!Multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
alle1, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare diploma de bacalaureat kely1988 kely1988 Buna ziua, Am intalnit o problema la eliberarea diplomei de bacalaureat de la universitate particulara din Bucuresti. Este vorba despre o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Anulare diploma c_mar c_mar Am absolvit in 2002 un colegiu medical universitar(3 ani) la Constanta-in cadrul Facultatii de medicina-Univ.\"Ovidius\",in 2010 am facut continuare de studii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu diploma de bacalaureat gabriel2012 gabriel2012 Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie ... (vezi toată discuția)