avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie nerecuperata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie nerecuperata

As putea promova o actiune in justitie,in conditiile in care am imprumutat o suma de bani unei persoane fizice care refuza in mod categoric sa mi-o restituie?Mentionez ca am doar un act scris de mana de catre persoana careia i-am imprumutat suma. Actiunea promovata ar trebui sa fie o actiune in constatare sau o actiune in realizare?
Cel mai recent răspuns: alle1 , utilizator 17:32, 26 Noiembrie 2013
Daca in inscrisul respectiv se atesta faptul ca persoana are o datorie la dvs, poate reprezenta un contract de imprumut . In baza lui, il puteti da in judecata. Actiunea este o actiune in pretentii , actiune in realizarea dreptului.

Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Inscrisul contine o recunoastere a datoriei si totodata un angajament ca il va restitui in termen de 3 luni.Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
alle1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liigii lupu elena lupu elena Buna seara.Am imprumutat pe cineva cu o suma mare de bani.Persoana recunoaste verbal, dar atat.Cum pot sa-mi recuperez banii?Am imprumutat-o de 6 ani.Multumesc. (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice diana_2012 diana_2012 In urma cu 5 ani sotul meu impreuna cu 2 \\"prieteni\\", cu care era asociat (el era si administrator ) intr-o firma, au imprumutat o suma de bani de la cineva ... (vezi toată discuția)