avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate ionijhonnie

Activitate ionijhonnie

haz de necaz
conform unui dicton popular:„nici o fapta buna nu ramane nepedepsita !”...

Fruntea sus si mergeti mai departe cu sufletul usor,
priviti si partea buna a lucrurilor: cu ocazia asta va innoiti si dumnevoastra casa cu unele lucrui noi...
Răspuns la discuția Intrebare hartuire sexuala
va rog reflectati si asupra posibilitatii unui transfer in alta unitate de invatamant. Poate se rezolva totul mult mai usor, mai simplu....
Dar daca ajungeti la decizia de a merge mai departe... consultati personal un avocat in vederea transarii situatiei. Fie un flagrant fie un proces...
Stimata Doamna Pusa2Mimi

Va multumesc pentru comentariile dvs, Pentru mine acestea sunt primele comentarii la obiect si mai neutre, nepartinitoare ce respecta cu adevarat prezumtia de nevinovatie.

pusa2mimi a scris:n
nDin ceea ce a scris initiatorul am inteles ca fratele sotiei vrea sa demoleze partea lui de casa si sa faca o constructie noua. De interes ar fi de stiut daca inspectoratul in constructii da voie la demolare cladire cu perete comun, in cazul in care ar afecta structura de rezistenta a imobilului ramas! Nu primaria decide in acest sens,asa ca ar fi utila o solicitare in acest sens la inspectoratul in constructii.
nn

Foarte interesante ideile din raspunsul dvs. La primele am raspuns partial in postarile anterioare catre D-na Romascanu si dl. Patrick. Pentru o mai buna intelegere a subiectului, pot reveni cu precizari suplimentare. De aceea va rog sa ma ajutati cu intrebari.

nn
In legatura cu restul, chiar nu v-ati gandit ,locuind cu socrii sa faceti un act de intretinere mai ales ca dvs. ati fost singurul care ati muncit?
nn

Ba da, m-am gandit la vremea respectiva si chair am avut intentia sa fac un act ceva, dar am primit asigurari atat de ferme," cum ca noi vom ramane aici" asigurari verbale din partea sorei sotiei si a sotulu(cumnata+cumnatul) plus a fratelui geaman si a fretelui mai mare.
Am vrut sa facem un act de vanzare-cumparare cu soacra-mea dar spre stupoarea mea, actele casei erau de negasit. Dupa aceea starea soacrei s-a deteriorat ata de mult, astfel incat nu ar mai fi putut sa semneze nimic.
Pentru cumnatul cel mic, s-au gasit actele casei.... :rolleyes:


Solutia era in instanta, dar daca aveti dovezi ca dvs. ati suportat cheltuielile casei singur, puteti sa va actionati acum, cumnatul in instanta(dvs. nu sotia) pentru recuperarea cheltuielilor facute cu soacra, deoarece copii nu vin numai la mostenire dupa parinti ci au o obligatie de intretinere pentru parintii care au probleme!


Aceste dovezi pot veni din faptul ca eu/noi am platit cele necesare .. sa vad daca mai sunt chitantele de atunci.. suplimentar banuiesc vor fi necesare si niste marturii ale unor martori...

Sa va mai spun ca a fost o vreme cand l-am intretinut chiar si pe cumnatul cel mic...deoarece acesta nu voia sa dea bani in casa nici la mancare, nici la facturi. Asta pana sa se insoare...si sa plece sa locuiasca la prima sotie, in alt oras.
El motiva: are mama pensie. Pe atunci soacra-mea avea o pensie de CAP-ist in cuantum de 400.000 lei, adica 40 lei actuali...:slap:
Stimate Domnule Patrick_
Stiu ca am fost putin cam pripit in raspunsul anterior, dar de asemenea doresc sa fac unele remarci pe marginea postarii dvs.

nn
Nemulțumirea inițiatorului topicului provine în principal din faptul că fratele soției demolează imobilul ce i-a revenit în urma partajului cu intenția de a edifica o nouă construcție.
Această nemulțumire nu este justificată și nu poate fi invocată decât eventual dacă dreptul de proprietate al vecinului este exercitat abuziv în ceea ce privește limitele până la care se poate construi în vecinătatea terenului său..
nn

Cumnatul doreste sa demoleze doua din patru camere ale casei doar ca sa-si faca un garaj. Aici este abuzul. Noi nu am mai avea unde sa locuim.
Casa veche este patrata, iar zidurile se sustin intre ele. Daca se demoleaza oricare 2 din 4, atunci cele 2 ce vor ramane se vor degrada, ruina f. repede. Sa nu mai spun de acoperis care se va prabusi sigur.

Inginerii/Inspectorii de la registrul Cadastrului i-au pus in vedere ca nu va putea demola nicodata cel doua camere decat daca se purcede la demolarea intregii constructii, (adica sa vrem si noi sa demolam).
asta nu l-a impiedicat sa mearga cu fratele nr.4 la primarie (care are influenta acolo) si sa intocmesca acte de demolare. Probabil cu semnatura falsa, sau declaratie pe proprie raspundere...


Acest motiv nu se justifică având în vedere partajul voluntar la care cei doi frați au consimțit.

Tocmai aici este chestiunea problemei. Noi am negociat cu cumnatul sa faca actele intr-un anume fel iar el a pus pe acte ce i-a convenit lui, asfel a acaprat si cele doua camere de care avem nevoie noi pentru a trai decent.
El deja si-a construit casa noua alaturi de ce veche. Constructie la care l-am ajutat ata in faza de conceptie, cat si in urmatoarele faze de turnare fundatie si radier parter, ridicare parter, turnare placa, etaj-mansardat, acoperis.
E.. in acest timp in care eu construiam la casa lui... el intocmea actele de demolare pe casa noastra!
DA! Simultan!
Acum va intreb: este moral sa-ti edifici propria fericire pe nefericirea altora?
Este normal ce a facut?



Stimata Doamna Romascanu,
Va multumesc pentru atentia acordata, dar am unele remarci de facut

...acela/aceea care vrea să mai aibă şi UN FRATE după o împărţeală de bolovani şi cărămizi nu prea mai stă să socotescă...


Primul care a nesocotit relatia de fratie este chiar cumnatul cel mic, El si-a urmarit doar interesul personal, ignorand total necesitatile noastre.
Desi initial el a fost de acord cu negocierea noastra[/b, a mimat foarte bine acest lucru, ne-a mintit si a intocmit actele cum i-a trecut lui prin cap.
Astfel incat acum regretam profund ca ne-a fost mila de el si l-am primit aici inapoi. Trebuia sa-l fi compensat material in vre-un fel. Dar vorba aceea este f.valabila ,,Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita"

Este foarte interesat că aici vorbiti dvs., nicidecum soţia dvs cea care ar avea dreptul să comenteze împărţeala.


Cand a realizat ce s-a intamplat, sotia mea a spus simplu si direct: ,,Eu nu mai am frati!" si a incheiat discutia. Eu fiind mai tehnic, mai analitic, mi-am zis sa caut calea LEGALA sa vad ce mai pot indrepta. Am intreprins acest topic cu speranta sa nu ajungem sa traim intr-o ruina de doua camere de 3/3. din care una este deja bucatarie.

ªtiu că nu vă plac "sugestiile" mele...

Presupuneti eronat, dar va rog sa nu ma mai tratati ca pe un copil prost sau ca pe un procesoman, ci ca pe un om matur.


Daca, nu ma puteti ajuta nici macar cu o sugestie, atunci va rog sa-mi recomandati un avocat specializat in asfel de cazuri.
Stimate Domnule Patrick,

Va multumesc pentru efortul depus de dvs. in a-mi raspunde, dar ma vad nevoit sa va rog sa nu mai postati raspunsuri aici, deoarece acestea parca imi vin din partea avocatului partii adverse(cumnatului).

Va doresc sucess in activitatea dvs.

Mai departe astept raspunsuri de la cei care cred ca ma pot ajuta in ceea ce doresc sa intreprind. Astept chiar si comentarii legate de moralitatea acestei situatii.
Dvs. nu intelegeti ca el nu va face nicio concesie? Deja s-a consumat ''actul'' cu calea amiabila, la care cumnatul a adoptat o pozitie inflexibila: ''este dreptul meu''.
Nici nu va ceda decat daca va fi constrans.

Repet:
noi convenisem sa faca actele intr-un anumit fel. El a spus ca este de acord(a mintit!), dar actele le-a facut dupa cum a vrut el. Le-a introdus direct la notariat fara sa ni le mai arate si noua. La notar cine mai citeste toate hartiile? Poate le mai citeste notarul...asa in viteza, de forma. Câti inteleg ceea ce notarul spune in viteza? Apoi in acea incapere se trece la semnat.
Hai repede ca mai avem si alti clienti!

Scurta analiza asupra importantei semnaturii pentru fiecare dintre frati:
Din cei 6 frati doar sotia mea (fiind1din 6) ar fi trebuit sa ridice obiectia ca nu este de acord. Dar fiind timida, cu scoala mai putina, a mers pe increderea intre frati.
Din ceilalti 5, 4 dintre ei sunt aranjati si realizati la casele lor si nu aveau la ce sa fie atenti, deoarece pe ei nu-i afecta cu nimic acea semnatura.
Al 6+lea(cumnatul excroc) era cel mai interesat ca acel act sa fie semnat asa in ''contumacie'' , astfel incat si-a pregatit terenul cu vorba dulce si promisiuni desarte asftel incat sotiei mele i-a indepartat orice urma de suspiciune (OFF! eu nu am fost in acea incapere, la acel moment).

Scurta privire asupra masei succesorale:
1. fratele cel mare (68ani) are demult un camin de casa 900m2 plus teren la camp 7.000m2
2. sora mare(62ani) are are demult un camin de casa 900m2 plus teren la camp 7.000m2
3. fratele mijociu(58ani) are un camin de casa mare cam 1100m2 + teren camp 10.500m2
4. fratele geaman al sotiei(54ani) camin casa cam 870m2+teren camp 7.000m2
5. sotia mea (54ani) jumatate de camin cam 455m2 +teren camp 7.000m2
6. fratele cel mic (42ani) jumatate de camin cam 495m2+teren camp 7.000m2

In plus, fratii cei mari (primii 3) deja au cate un camin si pentru fiecare copil al lor.
Ei se justifica ca au fost cumparate sau date de la primarie. (oare sa fie minciuni?)

Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti:
avand in vedere marile diferente intre ceea ce a luat fiecare, daca se poate reconstiui intreaga masa succesorala? in vederea reimpartirii cat mai echitabil posibil.
Astfel poate mi-as recapata cele doua camere...sau poate as avea parte de f.mari surprize...

deci in ziua de astazi poti fi inselat in acte, dupa care nu ai cai de atac a actelor masluite ....
trebuie sa ajungi sa te caciulesti, sa te rogi de cel care te-a inselat cu buna stiinta, sa-ti mai ingaduie sa traiesti in casa ta....

halal dreptate in Romania!

oricum suntem in vrasmasie si cred ca asa vom ramane, deoarece nu prea vad cum sa-l mai am la inima pe acest excroc.

DA!
Excrocherie este cuvantul ce-mi vine in minte...acesta defineste cel mai bine ceea ce a facut.
A intocmit actele cu rea cedinta.
A fost indeajuns o clipa de neatentie din partea noastra ...si Ne-a inselat increderea!

Problema mea este ca nu stiu cum sa-mi cer dreptatea...in mod legal.
Inca mai sper la calea legala!

Imposibil sa nu fie ceva de care sa ma agat, sa-l determin sa indrepte lucrurile, sa ne retrocedeze cele doua camere (care oricum necesita cat de curand renovare, subzidire, refacere acoperis, deci nu sunt o avere, dar daca el le-ar demola atunci si cele doua camere ale noastre s-ar darama singure).

Va rog nu-mi mai spuneti ca nu am ce face...ci va rog sa-mi spuneti ce as putea face! Trebuie sa gasesc o solutie...Legala.

Excrocheria lui trebuie sa aiba un punct slab undeva...
o semnatura falsa pe un act, o declaratie pe proprie raspundere falsa, un abuz de incredere ceva ...

Doresc sa intreprind acest demers chiar de-ar fi sa ma coste mai mult decat daca as negocia cu el sa-mi vanda ceea ce mi-a furat.
el NU a mai negociat cu noi ce parte e teren sa ia el ce parte de teren sa luam noi, ci a facut proiectul cadastral dupa cum i-a convenit lui!

Astfel incat are ceva mai mult teren, mai lat decat al nostru, dar nu nr de metri patrati este discordia principala, ci faptul ca a luat si cele doua camere din casa veche, desi noi am depus eforturi de a ingriji de batrana cat a fost bolnava, el nu a contribuit cu absolut nimic la aceste eforturi, nici la inmormantare si la toate parastasurile.

Dupa ce s-au terminat toate, atunci s-a ridicat cu pretentie la jumatate din gospodaria parinteasca, desi ar fi avut loc de casa pe un alte teren, (acaparat de un alt frate de-al lui - cumnat de-al meu).

Stiu ca suna cam de neinteles, cam alambicat, dar daca ati fi in situatia mea ati intelege perfect ce ma doare. Daca as avea posibilitatea sa va expun planul cadastral ati intelege mai usor.

Ceea ce doresc este sa pot obtine retrocedarea celor doua camere, astfel incat sa ne putem repara/renova casa, sa putem trai si noi normal.

Casa veche are 4 camere din care una am transformat-o in bucatarie. din cele trei ramase una este, la momentul actual, utilizabila doar ca magazie., iar noi traim in celelalte doua ramase.

Deja copilul este mare in cls a VII-a si are nevoie de o camera separata.
Avem nevoie de o baie cu toaleta,samd.

El a luat cel doua camere cu intentia de a le demola pentru a-si largi intrarea de la strada asfel incat sa-si faca garaj. Chiar a facut acte de demolare si de constructie garaj + atelier de tinichigerie.

Aceste detalii expuse in cuvinte, sunt destul de vagi.
As dori sa pot obtine consilierea unui avocat care sa ma lumineze in acest caz.
Cred ca au mai fost si alte cazuri similare inaintea mea.