avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act notarial fraudulos prin inselarea increderii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act notarial fraudulos prin inselarea increderii

Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie generata de inselarea increderii la intocmirea actului notarial de partaj voluntar.

Deoarece nu stiu de unde sa incep relatarea situatiei, va rog sa-mi puneti intrebari.

Va rog sa-mi spuneti daca pot anula acest act notarial si care ar putea fi caile de atac.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 10:44, 26 Iulie 2014
Art. 157. - (1) Actele notariale pot fi atacate de părţi sau de orice persoană interesată prin acţiune în anulare la instanţa judecătorească, în conformitate cu prevederile Codului de procedură civilă.
am citi pe net art 157 cpc
de acolo deduc doar metodologia de chemare in instanta...pana la acest pas doresc sa discutam elementele de fond ale cazului

Sunt casatorit si am domiciliul de mai mult de 18 ani, in casa soacrei mele.
Eu si cu sotia mea am avut grija de soacra-mea, mai multi ani, pana la decesul acesteia, deoarece era bolnava de Alzheimer. Soacra-mea avea pensia de doar 40 lei. Eu fiind unic intretinator de familie, am achitat toate impozitele pentru casa si teren la camp, intretinerea casei si cheltuieli cu subzistenta. Iar sotia fara servici, a muncit in gospodarie pentru metinerea acesteia in conditii bune.

Cumnatul cel mic era insurat de 13 ani, intr-o alta localitate si avea domiciliul acolo, dar a dorit cu tot dinadinsul sa aiba partea lui din gospodaria parintesca desi nu a contribuit cu absolut nimic la eforturile de intretinere ale gospodariei si nici al mamei sale.

Acest cumnat a facut actele notariale pentru mostenirea casei parintesti.
Din 6 frati in total au cedat partile lor in favoarea sotiei mele si ale cumnatului meu cel mai mic.

Vazandu-se cu actele in mana a profitat si a facut proiectul dupa cum a dorit el si a luat si jumatate din casa. Cu acestea a mers direct la notariat si a intreprins demersurile pentru deschiderea succesiunii si simultan pentru iesirea din indiviziune.
Aceste acte nu ni le-a aratat inainte de a le introduce la notar.

De aici izvoraste inselarea increderii prin ascunderea adevarului.

Toti fratii prezentandu-se la notar(care este ruda cu ei) nu au fost interesati ce semneaza si astfel s-a semnat actul conceput dupa cum a vrut cel mic.

dupa aceasta a facut proiect pentru constructie casa noua, iar pentru partea lui din casa veche a facut act de demolare. Astfel incat in final el are si teren mai mult, are casa noua iar pentru noi ne ramane doar jumatate (2 camere) din casa veche.

Cu speranta ca am fost suficient de elocvent, Va rog sa-mi spuneti cum pot contracara actiunea cumnatului care ne-a prejudiciat si ne-a inselat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
ionijhonnie, utilizator
va rog nu aveti nici o idee, sugestie?
ionijhonnie a scris:

va rog nu aveti nici o idee, sugestie?


cum de are mai mult teren ca urmare a demolarii partii lui de casa? nu pare sa va prejudiciat pe dvs prin folosirea jumatatii care ii revine, in urma partajului intre el si sotia dvs, daca intr-adevar a folosit jumatate din tot, in urma partajului.
Unde e înșelăciunea?
Omul și-a luat partea de teren care i-a revenit în urma partajului și a construit pe ea. Puteți face la fel cu partea D-voastră de teren.

Soția D-voastră a fost de acord cu partajul? A semnat la notar?

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Lamuriri partaj wiki38 wiki38 1.Sotul,locuieste timp de 40 de ani,cu a doua sotie si fiul lor,plus fiul acestuia din prima casatorie,in casa parintilor sotului timp de 30 de ani.Intre ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunurilor proprii fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună seara, am o întrebare,nelamurire. 1.Bunurile proprii şi cele personale ale soţului mort cine îl moşteneşte.? Trăieşte mama şi sora ... (vezi toată discuția)