Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate sylvyana

O persoana juridica nerezidenta din afara Ue, presteaza serviciul de mentenanta website unui ONG (neimpozabil) din Ro. Care sunt implicatiile din punct de vedere al Tva-ului si daca la momentul platii serviciului, ONG-ul trebuie sa retina impozitul la sursa. Stiu ca exista obligativitatea inregistrarii contractului respectiv la Anaf. Multumesc
1. Care este baza legala pentru instructionarea de plata intre doua societati?
2. Instructionarea de plata poate fi utilizata si in relatia cu un partener extern? Mai exact, daca o persoana juridica romana (A) datoreaza o suma de bani unei alte persoane juridice romane (B), iar aceasta din urma are un debit catre un tert din UE (C), de o valoare mai mica sau egala cu creanta de incasat de la persoana juridica romana, in urma paritatii leu / eur si solicita ca debitoarea (A) sa achite direct tertului din UE (C) in numele creditoarei (B), este posibil? daca da, in ce baza legala?
Multumesc
Răspuns la discuția TVA - calcul plafon
Multumesc
Am doua activitati cu acelasi cod CAEN, Alte forme de invatamant n.c.a. CAEN 8559, insa o activitate legata de predarea unor cursuri este autorizata de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii si este scutita de TVA, cealalta nu este autorizata si va trebui sa se declare platitoare dupa depasirea plafonulul de 65000 Eur.
Intrebare: veniturile din ambele activitati intra in cifra de afaceri, in acest caz cum fac dovada ca depasirea plafonul de TVA (65000 eur respectiv 220000 lei), nu s-a realizat din activitatea neautorizata, ci cumulat din cele 2 activitati dintre care una este scutita de TVA. Mai ales ca in declaratia 392 care se depune anual, se trece cifra de afaceri realizata de societate adica, cumulat.
Multumesc
Buna ziua,
Suntem o persoana juridica romana neplatitoare de TVA si am incheiat un contract cu o persoana fizica nerezidenta din UE, de asemenea neplatitoare de TVA. Locul prestarii serviciului este in RO, serviciul se refera la sustinerea unor cursuri in RO de catre persoana fizica nerezidenta din UE.
Intrebare:
Noi ca persoana juridica, suntem obligati sa ne inregistram ca platitori de TVA pentru aceste servicii? Mentionez ca serviciile sunt cu caracter ocazional.
Multumesc.