avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA servicii UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA servicii UE

Buna ziua,
Suntem o persoana juridica romana neplatitoare de TVA si am incheiat un contract cu o persoana fizica nerezidenta din UE, de asemenea neplatitoare de TVA. Locul prestarii serviciului este in RO, serviciul se refera la sustinerea unor cursuri in RO de catre persoana fizica nerezidenta din UE.
Intrebare:
Noi ca persoana juridica, suntem obligati sa ne inregistram ca platitori de TVA pentru aceste servicii? Mentionez ca serviciile sunt cu caracter ocazional.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lelia Ionescu , Contabil 22:19, 3 Noiembrie 2012
Nu,nu aveti obligatia! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contracte nerezidenti marianamoraru marianamoraru Buna ziua, Ordinul 2310/2007 prevede la art.1 al.1 urmatoarele: Art. 1 (1)Persoanele juridice române au obligaţia să înregistreze contractele ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii germania si eu argey argey Am facut mai multe contracte cu familii din Germania pt ingrijire batrani la domiciliu (prestari servicii la domiciliu). Eu eram de parere ca nu se plateste ... (vezi toată discuția)
Facturare cursuri de formare profesionala anansc83 anansc83 Buna ziua, Furnizorul de formare profesionala \"A\" din RO are cod CAEN 8559 neplatitor de TVA, fiind autorizat de CNFPA, iar beneficiarul cursurilor este ... (vezi toată discuția)