avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate kicsi75

Activitate kicsi75

Răspuns la discuția export lemn de foc
Grecia e in U.E., deci e comert intracomunitar. Sumal-ul va trebuie pe teritoriul Romaniei (avizul primar).
As avea nevoie urgent de ajutor pentru redactarea unei decizii a asociatului unic prin care, pe langa administratorul existent se mai numeste un administrator, amandoi avand puteri depline.
Si daca cineva ar fi facut opozitie, firma nu ar fi aflat (ar fi fost afisat doar la avizier la Registru)? Multumesc mult pentru raspunsuri.
Asta dupa trecerea a 30 de zile de la publicarea in Monitor a hotararii de cesionare? Daca s-ar fi parcurs si tapa 2-a a cesiunii, numele noilor asociati ar fi trebuit sa apara in raportul istoric al firmei? S-a inceput ceva si nu s-a mai finalizat, inteleg.
Multumesc pentru raspuns. In ce anume consta etapa a 2-a de la cesiune?
Au trecut luni de zile intre drumul la Registru pentru cesiune pana la drumul pentru schimbarea administratorului. In toate lunile acestea noi am crezut ca si in fata tertilor sunt 3 asociati. De asta am cerut raportul istoric, ma gandeam ca ne vom da seama ce s-a intamplat. Poate fi greseala doamnei de la Reg. Comertului care a redactat Actul actualizat? Sau poate careva dintre asociati sa anuleze Contractul de cesiune fara stirea celorlalti???
La informatiile de pe Recom Online la: la asociati apare ca are asociat unic. Stiu ca nu este Certificat constatator, dar banuiesc ca datele de pe Recom Online ar fi aceleasi ca cele dintr-un Certificat constatator.
Fostul asociat unic a ramas in continuare asociat. Dupa cateva luni, pentru schimbarea administratorului s-au dus la Reg. Comertului, actul constitutiv actualizat a fost realizat de cei de la Asistenta juridica de la registru si de la inceput apare formularea: "societatea este cu raspundere limitata cu asociat unic."
In raportul istoric a firmei nu apar noii asociati. Dupa raspunsul dumneavoastra inteleg ca a fost operata la registrul comertului cesiunea de pari sociale, dar nu inteleg de ce doamna de acolo, la redactarea Actului constit. actualizat nu a vazut acest lucru.
La Registrul Comertului s-au depus: contractul de cesiune parti sociale si Actul aditional la Actul constitutiv al firmei. Din raportul istoric al firmei ( de la Reg. Comertului), apare la solutie: admis, si la stare inregistrare: cerere trimisa pentru eliberare. Dupa cateva luni fostul asociat unic ( de dinainte de cesiune ) are surpriza ca este numit in continuare Asociat unic la Registrul Comertului. Ce pasi mai trebuiau facuti pentru ca la Registru sa apara toti asociatii? Problema vine de la faptul ca nu a mers nimeni de la firma sa ridice actele?
Un S.R.L. cu un singur asociat are in proprietate un automobil. Urmeaza ca acest S.R.L. sa fie inchis. Masina se doreste a fi vanduta unei alte societati comerciale. Stiu ca in momentul radierii unei firme, bunurile ei vor trece in patrimoniul asociatului unic. Cum ar fi mai simplu: sa se vanda acum masina, sau sa se astepte radierea firmei si masina sa fie a asociatului unic care sa o vanda? Dar banuiesc, in acest caz ca masina va trebui transcrisa de pe numele S.R.L.-ului pe numele asociatului?