avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PROBLEME cu Contractul de cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PROBLEME cu Contractul de cesiune parti sociale

La Registrul Comertului s-au depus: contractul de cesiune parti sociale si Actul aditional la Actul constitutiv al firmei. Din raportul istoric al firmei ( de la Reg. Comertului), apare la solutie: admis, si la stare inregistrare: cerere trimisa pentru eliberare. Dupa cateva luni fostul asociat unic ( de dinainte de cesiune ) are surpriza ca este numit in continuare Asociat unic la Registrul Comertului. Ce pasi mai trebuiau facuti pentru ca la Registru sa apara toti asociatii? Problema vine de la faptul ca nu a mers nimeni de la firma sa ridice actele?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 17:41, 23 Noiembrie 2012
Nu are relevanta ca nu s-a ridicat rezolutia Registrului Comertului. Baza de date se actualizeaza imediat dupa admiterea cererii.
De unde a constatat fostul asociat ca este in continuare in societate?
Mergeti si ridicati rezolutia si eventual solicitati un certificat constatator pentru a vedea in mod oficial daca fostul asociat mai apare in societate. In functie de aceasta veti solicitat o corectare sau nu.
Fostul asociat unic a ramas in continuare asociat. Dupa cateva luni, pentru schimbarea administratorului s-au dus la Reg. Comertului, actul constitutiv actualizat a fost realizat de cei de la Asistenta juridica de la registru si de la inceput apare formularea: "societatea este cu raspundere limitata cu asociat unic."
In raportul istoric a firmei nu apar noii asociati. Dupa raspunsul dumneavoastra inteleg ca a fost operata la registrul comertului cesiunea de pari sociale, dar nu inteleg de ce doamna de acolo, la redactarea Actului constit. actualizat nu a vazut acest lucru.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
kicsi75, utilizator
La informatiile de pe Recom Online la: la asociati apare ca are asociat unic. Stiu ca nu este Certificat constatator, dar banuiesc ca datele de pe Recom Online ar fi aceleasi ca cele dintr-un Certificat constatator.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
kicsi75, utilizator
Datele de pe Recom online nu se actualizeaza in timp real, eu personal am constatat aceasta. Daca in actul aditional s-a inscris cesiunea partilor sociale, actul constitutiv actualizat nu avea cum sa cuprinda alte date, s-ar fi sesizat acest aspect la verificarea dosarului, la operarea in baza de date a cererii, sunt mai multe filtre de verificare.
Obtineti un certificat constatator si asa veti constata cine este asociatul unic.
Au trecut luni de zile intre drumul la Registru pentru cesiune pana la drumul pentru schimbarea administratorului. In toate lunile acestea noi am crezut ca si in fata tertilor sunt 3 asociati. De asta am cerut raportul istoric, ma gandeam ca ne vom da seama ce s-a intamplat. Poate fi greseala doamnei de la Reg. Comertului care a redactat Actul actualizat? Sau poate careva dintre asociati sa anuleze Contractul de cesiune fara stirea celorlalti???

Alte discuții în legătură

As dori sa preiau firma unui amic mihacristea mihacristea As dori sa preiau firma unui amic (el pleaca din tara). Ce pasi am de urmat este nevoie de avocat sau de instanta? Firma nu are datori toate actele sunt in ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social Carmen Aionesei Carmen Aionesei Care sunt pasii de urmat pentru schimbarea sediului social al societatii dintr-un judet in altul si al asociatului unic? Societatea nu are datorii fata de ... (vezi toată discuția)