avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate DIANA_RU

Activitate DIANA_RU

Daca postul este tratat ca un post de conducere in regim contractual, promovarea temporara a unei persoane care indeplineste conditiile din Cod, pana la organizarea concursului, este posibila ?
Bun, dar atunci la ce se refera legea cand spune ca numirea se face prin dispozitia primarului ? Nici inainte nu se facea altfel ... Faptul ca AP nu poate fi numit decat pe durata mandatului primarului nu ne conduce la ideea ca acesta e numit de primar, ca si consilierii din cabinet ?
Referitor la administratorul public al unui municipiu : conform Codului administrativ, numirea se face prin dispozitie a Primarului, fiind eliminate celelalte prevederi din fosta Lege 215/2001 privitoare la implicarea Consiliului local la stabilirea unor criterii, proceduri, etc.
Mai este nevoie de organizarea unui concurs de ocupare a postului contractual sau primarul poate numi direct o persoana care indeplineste conditiile de studii, fara alte proceduri ?
A trecut cineva prin reorganizarea unei institutii publice cu reducere de posturi ocupate ( functionari publici si personal contractual ) si poate sa impartaseasca din experienta acumulata ? M-ar interesa o procedura de organizare a examenelor in aplicarea art. 100 alin. (3) din Legea 188/1999 - statutul functionarilor publici si termenele pe care trebuie sa le iau in calcul pentru perioada de preaviz .
Inteleg ca este de minim 3 ani in ambele cazuri, difera doar domeniul
Răspuns la discuția Salarizare
Exact, salarizare unitara :))
Dupa cum ne spune legea, se pare ca nu se mai diferentiaza pe gradatii ... Mai mult de atat, am observat ca nu mai exista nici vechile procente pentru calculul salariului ( 25% sef birou, 30% sef serviciu etc ) ceea ce inseamna ca daca CL aproba, un director poate avea salariul cat viceprimarul ...
Deocamdata, asa cum arata legea, nu se mai poate acorda nimic in plus pentru aceasta activitate; poate se vor lua masuri sa fie modificata legea ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti administratie publica locala ( primarie ) trebuie sa va aprobatii salariile prin HCL, indiferent daca primarul doreste sa modifice salariile sau sa le mentina pe cele din luna iunie. Fara o astfel de HCL nu mai aveti baza legala pentru acordarea salariilor incepand cu luna iulie 2017 .
Si la noi e singurul spor pe care, din pacate, nu mai avem temei legal sa-l mentinem .
Vom incerca sa stabilim salariile de baza incluzand si contravaloarea sporului .
Avem un trist exemplu Legea 284 care prevedea tot asa, regulamente de acordare, care au fost amanate de la un an la altul si nu au mai aparut nici pana in ziua de azi :))