avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate adrianasef

Activitate adrianasef

Discuție Cheltuieli
Buna ziua

Va rog sa imi spuneti daca este corect ca , chletuielile facute cu consultanta si alte servicii facute in cadrul unui proiect pe fonduri europene, chletuieli considerate eligibile, sa fie scazute din valoarea ajutorului financiar nerambursabil in totalitate la incheierea proiectului.

Va multumesc
Discuție Autofacturare
Buna ziua

O firma are un contract de consignatie cu un retailer mare. In fiecare luna pe baza raportului primit firma factureaza ce s-a vandut. Contractul cuprinde un bonus de 6% pentru care retailerul emite o autofactura.
Intrebarea este cum se inregistreaza in contabilitatea firmei furnizoare aceasta autofactura.

Multumesc
Răspuns la discuția Concediu medical
Inseamna ca intelegeti nemultumirea mea. Voi primi pe concediu medical mult mai putin decat indemnizatia de crestere copil.

Va multumesc
Răspuns la discuția Concediu medical
Sa detaliez putin cazul meu.
Am terminat concediul de crestere copil in 26 ian. Incepand cu 27 ianuarie sunt in concediu medical de boala grava cod 014. Pentru calculul concediului medical mi s-a eliberat de la Agentia de Plati o adeverinta care cuprinde valoarea indemnizatiei de CCC pe ultimele 6 luni. Aceasta indemnizatie este considerata acum venit brut fiind supusa impozitarii si retinerii de contrubutii??
Asta incerc sa inteleg. Sper ca am fost mai clara.

Multumesc
Răspuns la discuția Concediu medical
Sa inteleg ca 85% din venitul net, indemnizatia de crestere copil, este considerat venit brut? Nu mi se pare corect deloc.
Răspuns la discuția Concediu medical
Buna ziua

Tocmai am primit prima plata pentru concediul medical si mi-au spus de la Hr ca veniturile primite de la Agentia de Plati in crestere copil sunt considerate venituri brute. Este corect asa? Adica suma incasata net in perioada de crestere copil este luata in calculul concediului medical ca si venit brut?

Multumesc
Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil din 7 aprilie , concediu care se va incheia in ianuarie cand copilul va face un an. In aceasta perioada am fost diagnosticata cu cancer la san. Intrebarea mea este daca din concediu de crestere copil intru in concediu medical, ce venituri vor fi folosite pentru calculul concediului medical. Multumesc
Buna ziua

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Cum se poate regla diferenta dintre soldul contului 411 si totalul clientilor de incasat ?

Va multumesc
buna ziua

va rog sa imi explicati cum se inchide contul 4428 in cazul unei firme care a renuntat la sistemul de tva la incasare. ma intereseaza care sunt notele contabile de tva in lunile urmatoare iesirii din sistem.

multumesc
Buna ziua

Va rog sa imi spuneti cum se depun declaratiile pentru impozitul pe profit pt anul 2013. Se depune declaratia 100 pt trim IV? Sau se depune doar declaratia 101 cu termen 25.03?
Dar in ceea ce priveste impozitul pe venitul microintreprinderilor cum se procedeaza?

Multumesc