avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil din 7 aprilie , concediu care se va incheia in ianuarie cand copilul va face un an. In aceasta perioada am fost diagnosticata cu cancer la san. Intrebarea mea este daca din concediu de crestere copil intru in concediu medical, ce venituri vor fi folosite pentru calculul concediului medical. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:08, 6 Februarie 2015
Pentru calcul se va lua in considerare indemnizatia de CCC din ultimele 6 luni.

Indemnizatia pentru concedii medicale se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare
- se aduna numarul de zile lucrate in cele 6 luni (zilele lucratoare din luna in care s-a lucrat, fara concedii fara plata, absente nemotivate)
- se calculeaza media zilnica prin impartirea total venituri / total zile (cu 2 zecimale)
- indemnizatia = media zilnica x nr.zile lucratoare incluse in perioada de pe certificatul medical x procentul stabilit in functie de codul de indemnizatie (le gasiti pe versoul certificatului)
Buna ziua

Tocmai am primit prima plata pentru concediul medical si mi-au spus de la Hr ca veniturile primite de la Agentia de Plati in crestere copil sunt considerate venituri brute. Este corect asa? Adica suma incasata net in perioada de crestere copil este luata in calculul concediului medical ca si venit brut?

Multumesc
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este si brut si net, in acelasi timp.

2. Pentru calculul indemnizatiei pentru concediu medical este considerat venit brut.

3. Pentru calculul unei eventuale indemnizatii pentru CCC este considerat venit net.
Sa inteleg ca 85% din venitul net, indemnizatia de crestere copil, este considerat venit brut? Nu mi se pare corect deloc.
1. Venitul din indemnizatia pentru CCC nu este supus impozitarii si retinerii de contributii.

2. - Pentru perioada de CCC sunteti asigurata la sanatate, contributia fiind platita de stat.
- De asemenea perioada de CCC este asimilata stagiului de cotizare la pensie si la somaj fara plata contributiei.

3. - Asa ca nu vad ce va poate nemultumi in acest caz.
- Dvs. vreti sa se transforme indemnizatia in venit brut si apoi se se efectueze retinerile de impozit si de contributii? Nu se poate face asa ceva si nici nu v-ar ajuta la nimic.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical luat imediat dupa ccc? orora orora Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza concediul medical cu cod 01 imediat dupa CIC. Se iau in calcul veniturile din indemnizatia de crestere copil ? ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Roxmi Roxmi Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Cum se calculeaza pe care trebuie sa o incasez de la angajator in cazul in care am ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)