avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate eliza100

Activitate eliza100

Buna seara
La nivelul anului 2017 am avut un contract de munca cu timp de lucru partial de 4 ore. Salariul brut era de 1350. In aceste conditii avand in vedere OUG 79 din 2017 ce suma trebuie declarată la stagiul de cotizare? 1450 cat era salariul minim pe economie sau 1350 cat am realizat eu efectiv? Idem pentru anul 2018 - 1900 sau 1350.
Daca se poate cu art de lege
Cu stima
Eliza
Pentru fiul meu care se confruntă cu următoarea situație:
A fost angajat cu contract de muncă pe perioada nedeterminată începînd cu 30. 05.2022. Mentionez ca la acea vreme nu i s-a inmanat un exemplar de contractul de munca, și nici măcar fisa postului. A continuat sa lucreze.
Pe 11 octombrie a fost informat ca nu mai are ce cauta la locul de munca.
Pa data de 24 octombrie a fost chemat la locul de munca unde i s-au inmânat printre altele un exemplar din contractul de muncă semnat de angajator și angajat, O notificare, și un contract pe perioadă determinată incepând cu 24, 08 pana la 12 oct. 2022. Acest contract de munca nu este semnat de el. Un extras din revisal unde figurează și data de 30.09.2022. , dar și data de 12.10.2022
I s-a pus in vedere ca daca nu semnează contractul de munca pe durata determinata și notificarea nu isi va putea incasa salariul. De nevoie a semnat.
Acuma el are la el contractul pe perioadă nederminată (semnat de el), notificarea care nu este semnată de el, contractul pe perioadă determinată care nu este semnat de el și extras din revisal.
Mentionez ca nu există nicio decizie de incetare a contractului individual de muncă. A dat in judecata Angajatorul.
Are sanse in instanță?
Am castigat in instanta recalcularea pensiei. Am depus la Casa De Pensii sentinta legalizata in data de 7 iulie 2021, dar aceasta nu mi-a raspuns pana in prezent. In cat timp trebuie sa raspunda casa de pensii? Daca se poate cu art de lege.
Răspuns la discuția Evacuare chirias rau platnic
Un exemplar din hotararea de incuvintare a executarii silite se trimite si paratilor?
Răspuns la discuția Evacuare chirias rau platnic
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In final i-am dat in judecata. Am castigat evacuarea. Au facut apel , deocamdata nu am primit motivele de apel. Am legalizat hotararea instantei de fond. Am inaintat-o unui executor judecatoresc. S-a facut actiune pentru incuvintare executare silita. Instanta a admis incuvintarea silita. Am inteles ca paratii poat face contestatie la executare. Cum se face aceasta . La ce ma pot astepta in continuare.? In ce termen pot paratii sa depuna aceasta contestatie. Cu Stima
Eliza
Răspuns la discuția Evacuare chirias rau platnic
Au facut apel. In cat timp apelul ajunge la Tribunal?
Răspuns la discuția Evacuare chirias rau platnic
Buna ziua
După lupte am reusit in final sa ma adresez instantei. Am castigat. Vreau sa intreb in cate zile de la pronuntare se redacteaza hotararea? Pot cere urgentarea redactării hotararii? Pot sa o ridic direct de la judecatorie?. Pot cere evacuarea pe baza certificatului de grefa.? Care sunt pasii de urmat in continuare.
Pentru Grantul mausra cum fac achizitia de utilaje
Buna ziua
Pot cere in instanta sistarea alimentarii cu apă rece. Mentionez ca am niste chiriasi care nu vor sa plece din locuinta mea. Le-am intrerupt alimentarea cu energie electrica - s-au conectat de la vecin (cu acordul acestuia). Le-am intrerupt alimentarea cu gaze. Se incalzesc electric, gatesc electric , incalzesc apa elctric. Ar mai fi o solutie să le opresc alimentarea cu apă ca nu stiu cine ii poate da. Vreau sa fie o modalitate legala, caci nu imi dau voie sa intru in apartament.
Cu stima
Eliza
Răspuns la discuția Evacuare chirias rau platnic
Multumesc pentru raspuns. Nu intentioneaza sa plece. Au scris pe SMS ca nu pleaca ca imi vor distruge tot in casa. Au avut proces penal pentru talharie si au fost achitati fiindca au amenintat victima care de frica si-a retras plangerea. Am taiat curentul si gazele, S-au conectat la curent de la un vecin printr-un prelungitor. Politia nu se baga.