avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate peugen68

Activitate peugen68

Bună ziua, am mâna stângă în ghips. Am dreptul de a conduce autoturismul? Risc vre-o sancțiune?
Bună ziua, care este legea care reglementează carantinarea persoanelor pozitive în urma testării Covid. Cât mai este perioada ptr persoana cu 3 vaccinuri? Contracții din casă se carantineaza? Mulțumesc frumos.
Discuție Demolare pod
Buna ziua, am si eu o mare problema. Suntem 9 famili care locuim in 7 case, o societate norvegiana care ajuta copii si o fabricuta din materiale lemnoase. Legatura noastra cu soseaua se face peste un pod din beton. Problema noastra apare acuma. Acest POD candva <nu stiu sigur dar in jurul anului 1975> a fost construit de un IFET care avea punctul de lucru prin zona aceeasta. Acuma urmasii firmei au cerut primariei sa le plateasca podul, in caz contrar il demoleaza si-l vand la fier vechi. Primaria sustine ca nu are bani, ca nu are prea mare interes podul pentru ei. S-au judecat si sentinta da castig de cauza urmasilor. Ce se poate face?
Eu <vorbesc in numele meu pentru ca stiu ce acte am, de ceilalti nu stiu> am toate actele si autorizatiile de constructie a casei, precum si aprobarea primariei . Primaria este obligata sa ne asigure alte cale de acces?
As dori o idee de rezolvare a problemei.
Răspuns la discuția Ajutor somaj
Saptamana aceeeasta am fost incadrat in munca pe perioada nedeterminata. Luni mi s-au facut formele iar marti am inceput munca. La data incadrarii eu eram in somaj de aproape o luna de zile. Acuma daca vreau sa inchei legatura cu firma la care sunt incadrat mai pot reintra in somaj? Mentionez ca in ultimele 12 luni am aproximativ 10 luni si jumatate lucrate, iar in ultimele 24 luni am vre-o 22 luni si jumatate muncite cu forme legale.
Discuție Ajutor somaj
Buna ziua, am o mare problema. Fiind in somaj de mai putin o luna mi-am gasit un loc de munca. Culmea am si fost angajat in cateva minute si trimis la munca. Dupa cateva ore mi-am dat seama ca nu este ceea ce credeam. Se spune ca nu mai pot renunta. Si am pierdut si ajutorul de somaj pe o perioada de un an de acuma-nainte. ASA ESTE? Astept raspuns.
Răspuns la discuția Ajutor somaj
Eu am inteles treaba cu ajutorul de somaj. Dar din cate stiu salariul minim este de 1050 ron brut respectiv 777 net. Diferenta dintre brut si net se regaseste in impozit, sanatate si somaj. Rezulta clar ca si mie mi se trage somajul. Este normal acest lucru?
Discuție Ajutor somaj
Buna ziua, sunt pensionar la limita de varsta < din sistemul minier la 45 ani > si-n prezent sunt angajat ca si asistent personal pentru tatal meu - persoana cu handicap grad grav. Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata la Primarie. Imi sunt platite toate darile catre stat <impozit, sanatate, somaj> primind salariul minim garantat. Platind somajul, am sa am dreptul la somaj odata cu incheierea contractului de munca?
Multumesc frumos.
A sau I in numele de familie?

Buna ziua, numele meu este PIRVULESCU iar al tatalui meu este PARVULESCU. Tatal nascut in 1939 iar eu in 1968. Asta a fost ortografierea fiecarei vremi. Problema mea este ca in certificatul de nastere al meu la numele tatalui de asemenea l-au trecut cu I gresit fata de cum are numele in buletin. Problema poata sa-mi apara in momentul mostenirii. Ce se poate face?
Mi s-a recomandat sa trec si eu la nume cu A dar atunci trebuie sa-mi schimb toate actele, ceea ce nu-mi convine. Astept un sfat. Cu stima.
Buna ziua, am iesit la pensie de varsta din minerit la 45 ani. Intre timp am mai prestat munca ca si asistent personal cu angajare la primarie inca un an. Pot depune actele sa mi se adauge vechimea si recalcularea pensiei de varsta?
Discuție P.V. nesemnat
Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat sa plec. CE URMEAZA?