avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate alina06

Activitate alina06

Multumesc ptr raspuns.
Cum as putea sesiza ANRE? Am intrat pe site-ul lor dar nu am gasit o rubrica de sesizari?



adriandimitriu a scris:

puteti sesiza si ANRE

Multumesc de raspuns. Facturile veneau la casa de la tara unde nu locuieste nimeni iar el nu se putea deplasa pana acolo. Contoarul este montat afara si a rugat un vecin sa il citeasca din cand in cand si mereu era 1kw. Deci nu si-a facut griji. Acum este tot 1kw. I s-a facturat luna de luna timp de 2 ani, in jur de 20-30 lei taxa rezervare. Ce este frustrant este ca ei au in sistem o adresa de email falsa prin care cica tatal meu ar fi activat aceasta oferta. Eu banuiesc ca a fost vorba de atingerea unor targhete ale anumitor angajati Enel pe selling. Dar cum sa dovedesc eu asta. Nu pot rezilia ctr pana nu achita suma restanta si facturile tot curg cu fiecare luna. Sa dau in judecata Enel-ul, este complicat, tatal meu e greu deplasabil iar eu locuiesc in strainatate.

gi-jane2 a scris:

O sa va judecati.
Pana atunci, va puteti plange la anre si la protectia consumatorului.
Chiar si daca nu consumati vin facturi daca sunteti racordat la enel. Tatal nu a primit facturi de 2 ani si nu s-a interesat de ele?

Buna ziua. Tatal meu are o casa la tara in care nu locuieste. Acolo este montat un contoar de la Electrica Muntenia care arata 1kw inregistrat. El nu a mai mers la acea casa de 2 ani. Acum a primit o somatie din partea unei firme de recuperare precum ca are de plata 400 ron. Am contactat Enel si ei ne-au spus ca tatal meu a activat oferta Relax Enel printr-un link trimis tatalui meu pe adresa de email. Tatal meu insa nu are adresa de email, el fiind in varsta si pensionar. Cei de la Enel ne-au spus ca in sistemul lor apare o adresa a tatalui meu de tip @outlook.com. Le-am spus ca nu apartine tatalui meu acea adresa dar ei insista ca aceasta este in sistemul lor. Ce pot face in aceasta situatie? Multumesc
Buna ziua,
Am un teren intr-o zona rezidentiala de case. Proprietarul terenului alaturat, si-a deschis pe acest teren un business, respectiv loc de joaca/evenimente pentru copii. Cladirea este tip hala. Ar fi trebuit sa ceara acordul vecinilor pentru deschiderea unui astfel de business?
El nu are parca proprie si clientii lui parcheaza pe tot drumul ingreunand traficul.
O alta problema ar fi ca nu a respectat distanta de constructie a cladirii fata de hotarul despartitor, a lasat doar aproximativ 10 cm. Iar fosa septica a montat-o la 1 cm fata de hotar.
Ce as putea face in aceasta situatie?
Multumesc mult.
Buna ziua,
Tocmai am reziliat un contract de inchiriere imobil; am conventia de reziliere semnata de fostul chirias. Spuneti-mi va rog daca mai trebuie completata la Administratia Financiara vre-o declaratie.
Eu nu sunt in tara, tatal meu are procura si as vrea sa ii pot spune dinainte daca trebuie sa mai completeze ceva.
Multumesc
Răspuns la discuția Inchiriere imobil
Multumesc pentru raspuns.
Intre timp am gasit un chirias care vrea sa inchirieze ca si locuinta de serviciu, deci pe persoana juridica. In situatia aceasta, cu ce documente trebuie sa merg la Administratia Financiara? Ma intereseaza in mod special din partea chiriasului ce imi trebuie avand in vedere ca este pe persoana juridica.
Imi puteti va rog sugera un link unde as putea gasi un model de contract facut intre o persoana fisica ca si proprietar si persoana juridica? Nu stiu daca trebuie sa trec undeva in contract si numele persoanei care va locui in imobil.
Multumesc
Buna ziua,
Sotul meu lucreaza ca persoana fizica autorizata in Marea Britanie de aproximativ 4 luni. De curand m-am mutat si eu cu el impreuna cu copilul nostru in varsta de un an. Vom locui aici pana in sep 2014 cand se termina concediul de ingrijire copil fara plata in care sunt momenta si va trebui sa ma intorc la munca.
Sotul meu a solicitat aici in Marea Britanie alocatie pentru copil. Deocamada nu am primit-o insa urmeaza. Intreabarea mea este:
1. Ar trebui sa soliciti oprirea alocatiei din Romania? Cum se face acest lucru?
2. Ce fac cand ma voi intoarce in Romania? Voi face din nou solicitare pentru a primi aceasta alocatie?

Multumesc frumos,
cu respect,
Alina Triscaru
Buna ziua,
sunt proprietara unei garsoniere pe care in luna oct a acestui an am inchiriat-o cu contract pe 6 luni, contract inregistrat ulterior la administratia financiara.
Dupa doar o luna jumatate, chiriasul m-a anuntat ca vrea sa plece. In aceasta situatie ii voi rezilia contractul si voi cauta un alt chirias. Am urmatoarele intrebari privind aceasta situatie:
1. Cum reziliez contractul pe care il am incheiat incheiat? Se face doar verbal sau trebuie sa redactez o hartie? In situatia in care trebuie reziliat printr-o hartie, aceasta trebuie inregistrata la administratia finaciara?
2. In momentul in care inchei un nou contract cu un alt chirias, contractul respectiv trebuie sa il inregistrez si pe acesta la administratia financiara? Acolo mai trebuie completata si alta declaratie?
3. Exista mai multe riscuri pentru proprietar, in situatia in care as incheia contractul cu o persoana juridica decat cu una fizica? Ma refer in situatia in care as gasi un chirias caruia firma la care lucreaza ii plateste chiria si doreste incheierea contractului pe persoana juridica.
4. A intrat in vigoare si plata de CAS in situatia veniturilor din chirii? Daca da, trebuie sa fac ceva in mod special? Sa ma inregistrez undeva sau sa platesc ceva anticipat?

Multumesc frumos,
Cu respect,
Alina Triscaru
Buna ziua,
In situatia in care tatal nu a lucrat in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, se considera neindeplinita conditia de acordare a concediului de crestere a copilului si prin urmare neobligatorie?

Am inteles ca daca tatal nu solicita dreptul la concediul propriu de cel putin o luna, el trebuie sa anunte in scris agentia pentru plati si inspectie sociala a municipiului Bucuresti, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de un 1 an (in cazul meu); in situatia in care nu e indeplinita condita de acordare a CCC mai este cazul sa anunte in scris?

De asemeni, am inteles ca daca tatal nu solicita dreptul la concediul care ii revine, din concediul mamei se scade o luna. Asadar, ea va fi obligata sa se intoarca la serviciu cu o luna inaintea implinirii de catre copil a varstei limita de acordare a concediului.

In aceasta situatie mama poate opta pentru intoarcerea la serviciu sau pentru concediu fara plata, cererea pentru acordarea acestuia depunandu-se si inregistrandu-se la angajator.

In situatia mea, presupunand ca tatal nu are dreptul si deci nu este nici obligat la acest CCC, neindeplinind conditiile necesare, eu cand ar trebui sa ma intorc la servici?

Va multunesc!
Alina Alecu
Buna ziua,
Spuneti-mi va rog care este articolul din lege care specifica clar momentul de intoarcere la servici din CCC 1 an, pentru a beneficia de suplimentul de insertie. Am gasit in lege ca ar trebui sa ma intorc inainte de a implini copilul 1 an, dar nu am gasit daca este si un termen maxim, adica daca as putea sa reincep chiar si cu o zi inante de implinirea a unui an a copilului.

A doua intrebare este legata de situatia in care as vrea sa optez pentru prelungirea cu inca 1 an fara plata a CCC, care este momentul in care ar trebui sa anunt angajatorul si mai este necesar sa depun vreun dosar la primarie daca oricum este fara plata?

A treia intrebare: Angajatorul este obligat prin lege sa ma reprimeasca dupa acesti doi ani de CCC? Daca da, care este articolul din lege.

PS: Am intrat in CCC in 20.12.2012 cu obtiunea 1 an, copilul implineste varsta de 1 an pe 17.09.2013

Va multumesc anticipat pentru raspunsrile dvs.
Alina Triscaru