avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate rodicab76

Activitate rodicab76

Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si, va rog, sa ma ajutati: luna trecuta am beneficiat de concediu medical (toata luna) pentru copilul meu, de 2 ani, care a avut varicela si alte probleme de sanatate. Luna aceasta am fost nevoita sa-mi iau eu concediu medical (deoarece, la randul meu, am probleme cu sanatatea). Ambele concedii medicale au fost date de medici specialisti si vizate de medicul de familie. La cateva zile dupa ce am depus cel de-al doilea concediu, am fost sunata de la serviciu si chemata de superiorul meu direct. Mi s-a spus sa incetez cu concediile si sa ma prezit cat mai repede la serviciu.pentru ca altfel "o sa vad eu ce o sa mi se intample"(imi trimite comisie, sau ceva de genul acesta). Problema este ca eu chiar am probleme medicale si concediile mele nu au fost o gluma.(urmez anumite tratamente si, din pacate, deocamdata chiar nu ma pot duce la serviciu).
Intrebarea mea este: ce mi se poate intampla daca nu ma prezit la serviciu si raman sa imi termin concediul medical? Pun aceasta intrebare deoarece chiar sunt speriata si nu stiu ce mi se poate intampla.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in gasirea unui raspuns pentru urmatoarele 2 probleme:
1. Sotul meu are in proprietate un autoturism si doreste sa-mi transfere mie acest drept de proprietate (sa devin eu proprietarul masinii). Avand in vedere faptul ca noi urmeaza sa plecam in strainatate peste 2 luni si apoi intentionam sa vindem masina (care va fi pe numele meu), cum se poate realiza transferul de proprietate?

2. Tot sotul meu este proprietar pe un imobil (dobandit inainte de casatorie). Ulterior pe imobil s-a pus o ipoteca (in urma obtinerii unui credit de la banca). Cum poate sotul meu, in aceste conditii, sa-mi transfere si mie, dreptul de proprietate asupra imobilului? (sa fim coproprietari pe imobil).

Va multumesc
Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in privinta urmatoarelor aspecte:

Am nascut in August 2013 si am optat pentru CCC de un an de zile. M-am intors la serviciu mai repede de un an (pentru a beneficia de stimulentul de insertie) si am constatat urmatoarele:
1. Postul meu a fost desfiintat si inca nu stiu daca voi mai putea lucra cele 6 luni la care am dreptul conform OUG 111.(compania nu se afla nici in reorganizare judiciara nici in faliment). Colegilor mei (care se afla in aceeasi situatie ca si mine adica, li s-au desfiintat posturile), li s-au oferit salarii compensatorii pentru a pleca din companie. Eu pot beneficia de aceste salarii compensatorii dupa trecerea celor 6 luni (asta in cazul in care se hotaraste faptul ca mai am dreptul sa lucrez cele 6 luni)?.
-De asemenea, daca nu doresc sa stau cele 6 luni, eu pot pleca cu salarii compensatorii?
- Asi dori sa mai stiu daca in cele 6 luni angajatorul imi poate modifica salariul si ma poate muta pe o alta functie (eventual o functie care pentru mine ar insemna un pas inapoi in cariera mea).
-Am dreptul sa raman in aceeasi unitate ?(de la care am plecat si la care m-am intors), sau pot fi mutata in orice alta locatie pe care o detine compania?
2. Asi dori sa mai aflu urmatorul aspect: cand m-am intors din crestere copil, am avut nevoie de cateva zile de concediu medical (deoarece se imbolnavise copilul si trebuia sa stau cu el acasa). Mi s-a spus ca nu am dreptul la concediu medical deoarece abia m-am intors din crestere copil. A trebuit sa-mi iau concediu fara plata. Este corect ceea ce mi s-a intamplat?

Mentionez faptul ca toate aspectele pentru care am cerut lamuriri mai sus, nu sunt specificate in contractul colectiv de munca al companiei la care lucrez.

Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat
Multumesc frumos pentru raspuns. Aproximativ la aceleasi lucruri ma gandeam si eu. Spun aproximativ pentru ca nu m-am gandit decat sa castig cele 6 luni pentru a avea timp sa fac altceva, sa ma reorientez catre altceva, nu m-am gandit ca de fapt perioada in care nu ma pot concedia se extinde la perioada in care eu voi primi stimulentul de insertie plus inca 6 luni (asta insemnan un an si jumatate practic).
In ceea ce priveste CCM nu este prevazut nimic referitor la intoarcerea mamelor din CCC, respectiv nu se precizeaza nimic legat de acea perioada cuprinsa intre 0 si 6 luni, sau daca mamele vor mai fi primite sau nu, pe ce posturi, etc.Este citat doar articolul 25 din OUG 111/2010: " (2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii. "

Ce este amuzat: chiar acum jumatate de ora am primit un plic de la resurse Umane in care se precizeaza ca daca nu optez maine pentru nu stiu ce posturi, adica daca nu ma prezint la concurs (eu inca sunt in crestere copil, repet), atunci voi primi decizia de concediere. Am impresia ca joaca la "cacialma" sau la intimidare, pentru ca sunt destui colegi putini informati in ceea ce priveste aceasta problema si poate, cine stie, iese ceva, mai scapa de inca cativa aflati in aceeasi situatie ca si mine. A.... si inca ceva: azi am primit instiintarea prin posta, iar ieri m-am conversat, oficial, pe mail, cu cei de la Resurse Umane, care mi-au confirmat faptul ca nu ma vor concedia timp de 6 luni, chiar daca postul meu va fi desfiintat. Si tot de la ei am primit azi plicul cu instiintarea de concediere. Mi se pare foarte amuzant.


Multumesc frumos, inca odata
Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoearea situatie: in august 2012 am optat pentru concediu crestere copil de 1 an de zile, in ideea de a ma intoarce la serviciu chiar inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului pentru a beneficia in acest fel si de stimulentul de insertie. In concediu de crestere copil fiind, aflu ca postul meu se restructureaza.Intrebarea mea este: este corect asa cum am inteles eu din OUG 111/2010, ca angajatorul nu are voie sa ma concedieze (chiar daca postul meu a fost desfiintat) timp de 6 luni de la intoarcerea mea din CCC.(este obligat sa-mi pastreze postul pt. ca eu sa am unde sa ma intorc). Ba mai mult decat atat, inteleg ca nu are voie sa ma concedieze nici in perioada in care eu primesc stimulentul de insertie (de 500 RON, cel care se plateste pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului), stimulent pentru care eu voi face cerere imediat ce ma voi intoarce la serviciu. Sa inteleg ca in felul acesta interdictia de concediere se intinde, de fapt, la un an de zile ?(eu ma intorc inainte cu o luna de implinirea varstei de 1 an a copilului si urmeaza sa primesc stimulentul pana la implunirea varstei de 2 ani a copilului). Si mi se pare foarte neclar articolul din OUG 111/2010: "Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu PANA LA 6 LUNI dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate. " Pana la 6 luni inseamna, dupa parerea mea, perioada cuprinsa intre 0 zile si 6 luni. Adica angajatorul ma poate concedia imediat dupa ce ma intorc la serviciu, daca doreste acest lucru, nu va trebui sa mai astepte 6 luni ?
Va multumesc frumos pentru ajutor