avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate GoodnightLady

Activitate GoodnightLady

Vă mulțumesc pentru răspunsurile prompte și relevante!
Bună,

Vin cu o întrebare pe care am mai regăsit-o în forum, însă în cadrul unor discuții vechi care probabil nu mai sunt de actualitate, având în vedere că legislația se schimbă frecvent.
Nelămurirea mea este următoarea: perioada de probă la un angajator se plătește sau nu? Adică este aceasta o obligație a angajatorului sau o opțiune? De asemenea, știu că există un număr maxim de zile care pot constitui perioada de probă, în funcție de durata pe care va fi sau este încheiat contractul individual de muncă. Știe cineva pe ce durată trebuie încheiat CIM pentru o perioadă de probă de 8 zile lucrătoare?

Vă mulțumesc anticipat tuturor!
maryafota a scris:

As vrea sa stiu daca pot sa ma inscris la Scoala Nationala de Grefieri, in conditiile in care eu am facut Facultatea de Drept dar am terminat pe specializarea Administratie publica.




La concursul de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri au dreptul să participe persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:
- au cetăţenie română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
- nu au antecedente penale, nu au cazier fiscal şi se bucură de o bună reputaţie;
- cunosc limba română;
- sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei;
- au studii superioare juridice ori studii medii sau alte studii superioare, după caz.

Bună. Ţi-am dat un copy-paste de pe site-ul oficial SNG. Ai dreptul să te înscrii la admitere. Succes!
Bună ziua! Adresez următorul mesaj studenţilor sau absolvenţilor SNG.
Am 23 de ani şi mă atrage mult meseria de grefier, deşi ştiu că implică multă muncă şi responsabilitate. Nu am studii superioare juridice, dar sunt din familie de absolvenţi de Drept, salariaţi în cadrul M.A.I. şi am avut, aşadar, oarece contact cu domeniul juridic. Momentan sunt încadrată ca şi cadru didactic, dar am citit pe site-ul SNG că absolvirea studiilor superioare juridice nu (mai) este o condiţie obligatorie pentru admitere. Totuşi, am unele nelămuriri... De exemplu, ştiu că toate cursurile vor avea loc în Bucureşti, cu prezenţa obligatorie şi cu stagii de practică. Mai ştiu şi că în perioada cursurilor, cei admişi primesc o indemnizaţie echivalentă cu salariul unui grefier debutant, însă nu primesc locuinţă de serviciu sau decont pentru chirie. Prima întrebare: indemnizaţia (a cărei valoare nu o cunosc) este suficientă pentru a locui în Bucureşti timp de un an? Venituri din alte părţi nu am, familia nu mă poate susţine financiar în momentul de faţă. ªtiu că meseria de grefier este compatibilă cu ocuparea unui post de cadru didactic, dar nu ştiu în ce măsură timpul mi-ar permite să am un loc de muncă.
A doua întrebare: muncă este destulă, responsabilitate şi mai şi. DAR merită? Beneficiile sunt pe măsură? Dacă fac efortul de a locui în Bucureşti timp de un an de zile, cât ţin cursurile SNG, remuneraţia ulterioară îmi va permite să duc mai departe un trai decent? Sunt conştientă că în orice carieră trebuie să începem de jos, să urcăm câte o treaptă pe rând. Nici nu am dorinţe de lux şi măreţie, doar o speranţă de mai bine, aşa cum bănuiesc că nutreşte fiecare dintre noi.
ªtiu că este o competiţie acerbă pe locurile SNG şi lupta e şi mai mare la repartizarea pe posturi, dar învăţatul nu reprezintă pentru mine o problemă. Vreau să fac asta, sunt capabilă, dar am nevoie de sfatul sincer şi onest al cuiva din interiorul sistemului: merită să lupt, să fac acest efort?
Dacă cineva e dispus să îmi ofere şi alte detalii, despre programul de lucru al unui grefier, posibilităţi de avansare şi alte lucruri cunoscute mult mai bine din interior decât de pe site-uri şi din broşuri, aş fi recunoscătoare.

Vă mulţumesc anticipat tuturor!