avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Activitate cercelnico

Activitate cercelnico

O organizaţie neguvernamentală, autonomă, nonprofit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce reprezintă, sprijină şi apără interesele generale ale comunităţii de afaceri, urmărind promovarea şi dezvoltarea industriei, comerţului, serviciilor şi agriculturii, în concordanţă cu cerinţele economiei de piaţă, fiind organizată și funcționând în temeiul Legii nr. 335/2007, este institutie publica scutita de impozite si taxe locale( imp.cladiri, teren, mijloace de transport, taxa afisaj), conform noului Cod fiscal, sau nu?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legal, in ceea ce priveste impozitarea cabinelor de paza si a containerelor tip birou. Sunt cladiri cu destinatie speciala(mobile si demontabile)si multe persoane juridice le -au declarat constructii speciale, nu CLADIRI. Cum se impoziteaza CORECT?
am urmatoarea speta:
pentru o cladire construita in mai 2010, care e cota de impozitare pe anul 2013, ca reevaluata sau ca nereevaluata?
mentionez:
cladirea nu s-a reevaluat in cei trei ani anteriori anului fiscal de referinta 2013, adica: 2012,2011,2010
Am urmatoarea speta:
infrastructura portuara este proprietatea publica a statului roman, concesioanta de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii -catre o companie nationala de administrare cu 80% capital de stat si 20%fondul proprietatea , care a inchiriat o mica suprafata din acest teren concesionat altor societati , pe care au construit terase de vara pentru alimentatie publica
intrebare?
daca terenul afedin rent infrastructurii portuare, inregistrat la cadastru ca teren portuar, este scutit conform lit.j Codul Fiscal, atunci la ceillalti chiriasi de ce se percepe taxa pe teren folosinta, pentru suprafata pe care desfasoara activitati economice? este legal? LIT. J NU PREVEDE, SAU SE IMPOZITEAZA CONFORM ALTEI LITERE?
ASTEPT RASPUNS URGENT