avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare teren portuar
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare teren portuar

Am urmatoarea speta:
infrastructura portuara este proprietatea publica a statului roman, concesioanta de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii -catre o companie nationala de administrare cu 80% capital de stat si 20%fondul proprietatea , care a inchiriat o mica suprafata din acest teren concesionat altor societati , pe care au construit terase de vara pentru alimentatie publica
intrebare?
daca terenul afedin rent infrastructurii portuare, inregistrat la cadastru ca teren portuar, este scutit conform lit.j Codul Fiscal, atunci la ceillalti chiriasi de ce se percepe taxa pe teren folosinta, pentru suprafata pe care desfasoara activitati economice? este legal? LIT. J NU PREVEDE, SAU SE IMPOZITEAZA CONFORM ALTEI LITERE?
ASTEPT RASPUNS URGENT
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:10, 10 Iulie 2013
Terenurile pentru care nu se datoreaza impozit/ taxa sunt cele prevazute la art 257 Cod fiscal cu exceptia celor folosite pentru activitati economice.

In cazul expus de dvs terenul nu mai poate fi considerat aferent infrastructurii portuare asa cum este definit in Codul fiscal si normele la art.257 - pct 77, (6)-:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren portuar filica filica Pentru a beneficia de scutirea la plata impozitului pe terenul portuar cf.codului fiscal se cere aviz de la oficiul de cadastru.Oficiul de cadastru a facut ... (vezi toată discuția)
Impozit teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, in cazul in care s-a achizitionat o cladire cu teren aferent, in scopul desfasurarii activitatii (va fi noul sediu), terenul cum se impoziteaza? ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical de medicina a familiei individual, spatiu concesionat de la administratia locala silvica1940 silvica1940 pentru spatiul concesionat al cabinetului individual, acum in 2011, se percepe pe langa redeventa anuala, si impozitul pe cladire . Acest lucru este valabil si ... (vezi toată discuția)