avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate iacobcristian

Activitate iacobcristian

Buna ziua
am o intrebare:
Doresc sa vand trei terenuri care pe C.U. la categoria de folosinta sunt "intravilan arabil". Terenurile categoric vor depasi plafonul de 220.000 lei,dar va fi o singura tranzactie ptr toate cele trei terenuri.
Trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA ca nu inteleg daca terenurile mele se incadreaza la categoria de "Terenuri construibile".
Daca ma inregistrez am inteles ca nu voi plati TVA deoarece se face o taxare inversa si practic nu platesti nimic.....
Si atunci?care-i treaba?
Daca cineva stie sau a inteles legea sa ne-o explice si noua,celor care nu avem cunostinte de drept.
Multumesc
buna ziua
intr-adevar nu a operat transferul de proprietate acea promisiune dar a fost notata inaintea bancii la CF. Asta nu i-mi confera mie dreptul de creditor garantat? Banca ca si creditor chirografar nu are o creanta insotita de o garantie reala,pe cand eu am in baza acelei promisiuni cu plata integrala notata la CF.
M-i sa mai spus de catre cineva ca conform art 816 alin 4 CC,executorul bancii a introdus abuziv cererea de notare in CF deoarece procedura executarii imobilului ipotecat este inca in desfasurare.Am inteles ca abea a facut evaluarea imobilului.
Oricum,eu ca tert am si dreptul de a face o actiune in instanta de contestare a executarii deoarece am aflat ca banca atunci cand a dat creditul de 350.000 Euro persoanei respective,a evaluat imobilul la 800.000 Euro iar acum executorul la evaluat la 150.000 Euro (de aceea si actiunea lui de a nota in CF si alte bunuri ale debitorului).
Multumesc
Nici nu mai stiu ce sa cred...Am fost la un avocat care mi-a spus ca faptul ca banca este creditor chirografar si ca eu am notat primul la CF acea promisiune bilaterala de vz-cump cu plata integrala,plus nu stiu ce clauze din contract care-mi garanteaza din partea lui impotriva oricaror evictiuni etc mi-ar da mie castig de cauza.
Buna ziua
am si eu o speta destul de rara cred....
Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata integrala. Ptr acest act sa cerut extras de CF si fiscal.Actul odata facut a fost trimis la CF .Valabilitatea actului a fost de 90 zile,timp in care trebuia sa facem actul final.
Zilele trecute am primit insa o incheiere de la OCPI prin care sunt instiintat ca se noteaza urmarirea terenului respectiv ptr suma de 350.000 Euro. Respectivul de la care cumparasem eu terenul luase imprumut de la BRD si acum banca ia notat si terenul ala care nefiind finalizata vanzarea la gasit ca fiind tot pe numele lui. Dar eu notasem la CF acea promisiune de vz-cump. care era inca in interiorul celor 90 de zile. Intrebarea mea este: pe cine ar trebui sa dau in judecata : Banca care a notat in CF acea interdictie de instrainare pe terenul pe care eu platisem pretul total dar inca nu finalizasem actele sau pe respectivul care mi-a promis ca-mi vinde un teren si pana la expirarea intelegerii banca a venit si a notat in CF urmarirea terenului?
Multumesc
Discuție Succesiune
Ce se intampla cu partea care-i revine ultimului supravietuitor dintre frati,daca nu are urmasi de nici un fel? Are numai nepoti de frati.
Pot veni la mostenire si mostenitorii testamentari sau numai copiii si nepotii fratilor?
Daca unul dintre nepoti a declarat la notar ca este singurul mostenitor,se poate ataca in instanta aceasta declaratie si de catre un mostenitor testamentar al unuia dintre fratii (care decedase inainte?).
In cazul in care se poate ataca in instanta aceasta declaratie,este vre-un termen sau se poate ataca oricand?
Multumesc
Nu cred ca am fost foarte clar.
Revin cu explicatii:
Detin (Persoana fizica) un teren in suprafata de 10 Ha si doresc sa il dau in superficie catre 4 firme.Aceasta presupune ca eu sa dezmembrez terenul de 10 Ha in patru de cate 2,5 Ha,dupa care sa ma intalnesc la notar cu reprezentantii celor 4 firme si sa fac cate un contract de superficie cu fiecare dintre acestia patru.
Intrebarea mea este daca cumva dupa ce voi dezmembra terenul in cele patru loturi de cate 2,5 Ha si voi face acele contracte de superficie catre cele 4 firme, voi deveni persoana fizica platitoare de TVA ?
Cf art 141 alin (2) litera (e) superficia este scutita de taxa. Insa chiar si asa,livrarile de constructii si terenuri scutite de taxa cf art.141 alin (2) litera (e) si (f) din C.F. sunt avute in vedere atat la stabilirea caracterului de continuitate al activitatii economice cat si la calculul plafonului de scutire.
Superficia fiind un dezmembramant al dreptului de proprietate,se poate interpreta ca: ”prin dezmembrarea in patru loturi a terenului am efectuat, ca persoana fizica, tranzacții cu terenuri cu caracter de continuitate”.
Dar am vazut si ca exista un plafon conform Art. 152 Cod Fiscal Regimuri speciale alin. (1) in suma de 220.000 Lei si numai dupa atingerea sau depasirea acestui plafon,devii persoana impozabila.
Suma incasata anual de mine in urma celor patru contracte de superficie nu depaseste plafonul de 220000 lei.


Detin (Persoana fizica) un teren in suprafata de 10 Ha si doresc sa il dau in superficie catre 4 firme distincte in acelas timp (adica in aceeasi zi la notar toate cele patru contracte).
Intrebarea mea este daca cumva dupa ce voi dezmembra terenul in cele patru loturi de cate 2,5 Ha si voi face acele contracte de superficie catre cele 4 firme, voi deveni persoana fizica platitoare de TVA?
Acest contract se va impozita ca o vanzare si taxat la notar ca atare?
Mutumesc
Buna ziua

Problema mea este o problema legata de o expropriere sau mai bine spus de
incalcarea proprietatii .Am cumparat un teren de 4125
mp care are forma de triunghi. Doua laturi lipite de padure si una la un
drum care se termina in dreptul proprietatii mele (care este ultima
proprietate-de aceea si forma triunghiulara).
Problema este ca acel drum nu mai este,deoarece a fost construita o bretea
de iesire de pe A3 care sa facut peste acest drum si peste o fasie din
terenul meu.Mentionez ca nu ma expropriat nimeni pana acum,nu ma chemat nimeni la primaries au in alta parte referitor la vreo expropriere.
Eu am cadastru intabulat ptr teren in care apare si drumul (care in realitate nu mai este).
Acest lucru este valabil si ptr vecinii mei care si ei au ramas fara drum
si fara o fasie din teren.Deci,nu mai putem ajunge pe teren decat daca
incalcam o serie de proprietati (vreo 10).
Intrebare: pot cere in instanta exproprierea intregii suprafete de teren? In situatia in care ma aflu in acest moment,nu mai am acces la acest teren si nici nu vad vreo varianta de acces pe servitute pe undeva,deoarece nici vecinii nu mai au acces.

Multumesc
Buna ziua

Problema mea este o problema legata de fond funciar sau mai bine spus de incalcarea proprietatii(expropriere cred…).Am cumparat un teren de 4125 mp care are forma de triunghi.Doua laturi lipite de padure si una la un drum care se termina in dreptul proprietatii mele(care este ultima proprietate-de aceea si forma triunghiulara).
Problema este ca acel drum nu mai este deoarece a fost construita o bretea de iesire de pe A3 si sa facut peste acest drum si peste o fasie din terenul meu.Mentionez ca nu ma expropriat nimeni.Eu am cadastru intabulat ptr teren in care apare si drumul (care in realitate nu mai este).
Acest lucru este valabil si ptr vecinii mei care si ei au ramas fara drum si fara o fasie din teren.Deci,nu mai putem ajunge pe teren decat daca incalcam o serie de proprietati(vreo 10).
Intrebare:pot cere in instanta exproprierea intregii suprafete de teren?
Unde gasesc un avocat care sa fie specialist in fond funciar?
Multumesc
Buna ziua

conform deciziei primite de mine nr.31436 din 31.12.2010(grad maior pensionat la 1 sept.1983 la varsta de 51 de ani) pensia a scazut de la 1728 la 1463.Acestea cu toate ca vechimea in serviciu este de 31 ani si stagiul complet de cotizare de 20 ani si in plus si 15 ani perioada de contributie la pensie suplimentara.Pe decizie mai apare si OMM/SOSP 25 de ani (spor 20%).
In decizie scrie :total puncte:33,25 si punctaj mediu anual:1,66250.
Astfel,valoarea punctului de pensie la 01.01.2011 apare ca fiind 732,80 lei.
In concluzie,pensia mea a scazut cu toate ca am iesit la pensie cu vechimea completa.
Intrebare:
Este corect calculata pensia?
Unde pot face contestatie impotriva acestei decizii?

Multumesc