avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata

Buna ziua
am si eu o speta destul de rara cred....
Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata integrala. Ptr acest act sa cerut extras de CF si fiscal.Actul odata facut a fost trimis la CF .Valabilitatea actului a fost de 90 zile,timp in care trebuia sa facem actul final.
Zilele trecute am primit insa o incheiere de la OCPI prin care sunt instiintat ca se noteaza urmarirea terenului respectiv ptr suma de 350.000 Euro. Respectivul de la care cumparasem eu terenul luase imprumut de la BRD si acum banca ia notat si terenul ala care nefiind finalizata vanzarea la gasit ca fiind tot pe numele lui. Dar eu notasem la CF acea promisiune de vz-cump. care era inca in interiorul celor 90 de zile. Intrebarea mea este: pe cine ar trebui sa dau in judecata : Banca care a notat in CF acea interdictie de instrainare pe terenul pe care eu platisem pretul total dar inca nu finalizasem actele sau pe respectivul care mi-a promis ca-mi vinde un teren si pana la expirarea intelegerii banca a venit si a notat in CF urmarirea terenului?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
iacobcristian, utilizator
Dvs. nu aveti nimic cu banca .Ati facut o greseala ca ati platit tot pretul la promisiune .Promitentul vanzator cunostea faptul ca are datorii neachitate si ca exista riscul de a fi executat silit .Inscrierea interdictiei de catre banca este legala intrucat promisiunea nu face dovada transferului dreptului de proprietate catre dvs. ,terenul fiind inca in proprietatea promitentului-vanzator.
Cred ca trebuie sa solicitati restituirea sumei date ca avans intrucat din vina lui nu se va p[utea incheia nici un act de vanzare-cumparare . Aveti si posibilitatea de a solicita prin instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de vanzare-cumparare dar sansele sunt mici sa castigati .
Cred ca la mijloc e o inselaciune si va trebui sa va adresati parchetului pentru asta .
Poate pun o intrebare aiurea, de ce ati mai incheiat promisiune cu termen 90 de zile daca ati achitat pretul intreg? Nu erau actele in regula? De regula se plateste un avans si apoi restul la finalizarea tranzactiei. Cu banca nu aveti nicio treabs, cu vanzatorul trebuie sa o rezolvati.
Singura solutie viabila este sa va recuperati banii si sa va luati gandul de la acel teren, inscrierea bancii in CF fiind perfect legala intrucat nu a operat transferul dr de proprietate prin acea promisiune.
Am avut un caz similar......M-am adresat direct executorului, (acuma executorul ce a facut, numai stiu, a obtinut actele legale pt. sechestru) intr-o luna s-a rezolvat...au pus sechestru pe toate averea dansului, si avea 24 de ore sa-mi achite pretul dublu fata de pretul achitat de mine (ei bine, asta era trecut in antecontract). La mine nu erau actele in regula de aceea am facut antecontractul si eu am achitat pretul total al terenului.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2016
csaika, utilizator
Nici nu mai stiu ce sa cred...Am fost la un avocat care mi-a spus ca faptul ca banca este creditor chirografar si ca eu am notat primul la CF acea promisiune bilaterala de vz-cump cu plata integrala,plus nu stiu ce clauze din contract care-mi garanteaza din partea lui impotriva oricaror evictiuni etc mi-ar da mie castig de cauza.

Alte discuții în legătură

Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament ipotecat vulpoiul vulpoiul Am achizitionat un apartament in cluj de la o firma printrun antecontract ,am platit ratele stipulate in antecontract la termen urmand ca suma de 800 de euro ... (vezi toată discuția)
Antecontract cu clauze abuzive? Miky0225 Miky0225 Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament, am achitat rezervarea si ar trebui sa semnez antecontractul pentru a mi se analiza dosarul de creditare ipotecara ... (vezi toată discuția)