avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate cocos1

Activitate cocos1

Buna ziua
In 2009 am ridicat carnetul de munca de la ITM pentru a-mi face o copie, iar apoi am uitat sa-l duc inapoi. O perioada nu l-am mai gasit si in sfarsit in anul de gratie 2021 m-am trezit cu un carnet de munca care este completat doar cu prima inregistrare, adica incadrarea in munca din anul 2007.
Ce pot sa fac acum cu el? ITM mai completeaza carnete? Exista vreo lege in acet sens?
Am avut modificari de salariu, nu a fost dus la scanat la Pensii, iar in 2013 mi-a incetat contractul la firma. Intre timp firma a fost lichidata de la Registrul Comertului.
Răspuns la discuția Conventie agentie imobiliara
Comisionul se plateste conform contractului (conventiei).
Nu puteti achita X% in valoarea imobilului doar pt ca ati vizionat un imobil in prezenta unui agent imobiliar. Eventual un onorariu pt prezentare.
In instanta, agentiile nu vor castiga procesele pt astfel de prostii.
Răspuns la discuția munca la domiciliu
Multumesc. Sper sa nu am probleme cu ITM.
Răspuns la discuția munca la domiciliu
nu depaseste.
Răspuns la discuția munca la domiciliu
In cazul in care introducem o astfel de clauza, iar inspectorii ITM vor fi de alta parere, exista sanctiune contrav in acest sens? Ce ar putea sa ne faca?
Răspuns la discuția munca la domiciliu
Va avea aceeasi functie. Va lucra 1-2 zile la sediul societatii, iar in celelalte zile poate lucra la domiciliu. E vorba de domeniul IT.
Se pot introduce astfel de clauze intr-un singur contract?
Un angajat doreste sa lucreze atat la domiciliul lui cat si la sediul firmei. Se poate intocmi un astfel de contract? Cum se inregistreaza in revisal?
Sincer, pana nu am vazut la TV problema lui Ponta, care a emis facturile catre Sova, nu ne-am pus aceasta problema.
Lasand la o parte politica, eu va trebui sa-i dau firmei SSM o copie dupa raportul de activitate (emis de el) aprobat de mine sau firma SSM isi poate lista din calculator toate rapoartele pe care le-a emis? Sunt vreo 3 ani de activitate .....lunara.....
Si firmele de contabilitate trebuie sa emita rapoarte?
ioanbutariu a scris:


...........am patit cu anumite rapoarte la care ANAF a cerut stampila si semnatura. D-voastra faceti cum credeti. Eu decat sa contest PV control ANAF sau sa merg in instanta, e mai ieftin sa cer stampilarea. Eu recomand clientilor ce solicita si ANAF.


Buna ziua,
Firmele de consultanta trebuie sa aiba acel Raport de activitate atasat la factura in contabilitatea lor? Sau doar clientii lor trebuie sa il aiba?
Firma de SSM cu care avem contract ne aduce un singur raport, semnat si stampilat, care insa ramane la noi. Ei nu isi pastreaza nimic.
ITM a raspuns:
- la primul: ultima zi de lucru=28.05.2015 data incetarii=29.05.2015, pt ca a cerut din data de .....
- la al doilea: ultima zi de lucru=27.05.2015 data incetarii=28.05.2015, pt ca a cerut incepand cu data de .....

Ce parere aveti?