avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Activitate cat_noir_cat

Activitate cat_noir_cat

Răspuns la discuția Doresc sa plec de acasa
@tgeorgescu
Cred ca toti utilizatorii v-au inteles punctul de vedere inca din primul mesaj. Domnisoara a zis ca o ajuta mesajele de "consiliere psihologica"( cum numiti dumneavoastra demersul nostru). A fi jurist, in opinia mea, inseamna a fi om dispus sa ajuti alti oameni nu doar o baza de legi ambulanta care doar cauta corespondent pentru speta in cifrele codurilor.
Daca medicul care i-a prescris anticonceptionale ar fi facut un pic de ""consiliere psihologica"" cu domnisoara poate situatia ei se relaxa de atunci..daca profesorii ar fi facut un pic de "consiliere psihologica"" si nu doar ar fi stocat informatii in creierul copiilor si in general toti profesionistii n-ar uita ca sunt oameni si ar da dovada de un pic de solidaritate si intelegere fata de semeni poate ne-ar fi mai bine ca societate.Poate..
Răspuns la discuția Doresc sa plec de acasa
Stii cat de mult se schimba oamenii...si in bine si in rau? Tu, cea de acum, nu o sa fii asa si peste 10ani. Conteaza mult mediul in care te dezvolti si oamenii care te inconjoara.
Ce serviciu crezi ca o sa-ti gasesti? O sa lucrezi intr-un bar,poate intr-un supermarket la aranjat marfa pe raft?O sa faci exclusiv munca fizica, o sa fii batjocorita si exploatata..pentru ca asa se intampla cu muncitorii necalificati. Imi pare rau sa-ti zic... dar sunt tinere cu facultatea absolvita care au dificultati in a gasi un loc de munca decent.O sa fii obosita...fara niciun chef si posibilitatea sa inveti asa cum trebuie. O sa te multumesti cu tot mai putin..si e pacat.O sa fii obosita si stresata si probabil asta o sa schimbe si perceptia iubitului asupra ta.
Si iubitul tau poate sa se schimbe. Planurile se schimba. Ce te faci daca peste 1 an planurile lui nu o sa te mai includa? Poate intr-o zi vine acasa si-ti spune ca a cunoscut pe altcineva. Arunca o privire pe aici pe forum si o sa vezi cate femei trec prin drama asta desi au trait iubire ce nu credeau ca le vor pierde vreodata.Ce te faci daca i se intampla ceva tragic ce ti-l poate lua pentru totodeauna..sau.. poate o sa fii pusa in situatia in care esti nevoita sa-l intretii tu pe el ?(Accidente, boala.. viata e complexa..dupa cum cu siguranta stii) Crezi ca poti sa-ti asumi responsabilitatile astea?
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
Eu stiu ca dl Danilet a fost intrebat in februarie 2013 despre posibilitatea unui examen in mai 2013 (informatie ce venea de la cursantii sng care stiau de la formatori). Dl Danilet ne tot trimitea la anuntul publicat de CSM in decembrie in care sustineau ca examenul e in septembrie si ne invita sa nu mai credem zvonurile. Dupa doar o luna s-a anuntat examenul. Personal nu mai am incredere in dl Danilet.
NU poti.
Uita-te le listele din anii trecuti si o sa vezi pe listele unde sunt afisate persoanele care pot participa la concurs dupa verificarea dosarului..o sa constati ca sunt persoane respinse pentru ca le lipsesc studiile juridice.De ex nr .11.
[ link extern ]
Concursul pt SNG, cel in urma caruia urmezi 6 luni de cursuri in Bucuresti, se organizeaza pt absolventi de studii superioare juridice.

extras din lg 567/2004 PRIVIND STATUTUL PERSONALULUI AUXILIAR DE SPECIALITATE
Numirea în funcţie
ART. 33
(1) Poate fi numită în funcţia de grefier persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are cetăţenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
b) nu are antecedente penale, nu are cazier fiscal şi se bucură de o bună reputaţie;
c) cunoaşte limba română;
d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea funcţiei;
e) are studii superioare de specialitate sau studii medii, cunoştinţe de operare pe calculator sau de dactilografiere;
f) este absolventă a Şcolii Naţionale de Grefieri.
(2) La numirea în funcţia de grefier, pentru îndeplinirea condiţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), este necesară absolvirea de studii superioare juridice sau de studii medii. Persoanele care au studii superioare de altă specialitate, altele decât cele prevăzute la alin. (3) şi (4), sunt asimilate celor cu studii medii din punct de vedere al încadrării.
(3) Pentru numirea în funcţia de grefier statistician, pentru îndeplinirea condiţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), este necesară absolvirea de studii superioare economice, studii superioare juridice sau studii medii economice.

Cu studii economice poti participa la concursurile organizare direct de curtile de apel fie pe posturi de grefier cu studii medii (studiile superioare de alta specialitate sunt asimilate studiilor medii) fie pe post de grefier statistician cu studii superioare.
Art. 260
Mărturia mincinoasă
Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Fapta prevăzută în alineatul precedent nu se pedepseşte dacă, în cauzele penale mai înainte de a se produce arestarea inculpatului, ori în toate cauzele mai înainte de a se fi pronunţat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluţie ca urmare a mărturiei mincinoase, martorul îşi retrage mărturia.
Dacă retragerea mărturiei a intervenit în cauzele penale după ce s-a produs arestarea inculpatului sau în toate cauzele după ce s-a pronunţat o hotărâre sau după ce s-a dat o altă soluţie ca urmare a mărturiei mincinoase, instanţa va reduce pedeapsa

Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Eu imi stabilesc o "norma"" de invatat pe zi. De ex "actiunea penala" intr-o zi,"" actiunea civila in procesul penal in alta zi"" etc. Citesc doctrina ca pe o simpla lectura si imi subliniez cateva idei. Trec la cod pe care incerc sa-l invat pe articole cat mai fidel. Invat intre ora 18 si 20. Dimineata, de la 7 la 8, recitesc doctrina pe tema de studiu din ziua precedenta ca sa vad cam cat am inregistrat peste noapte in creier. Sambata revin cu citit doctrina si recapitulat codul...ceva mai multe ore dar nu mai mult de 6)
Urmeaza ca dupa o luna sa stabilesc cat de efcienta e metoda si cat de mult inaintez in materie. Din ianuarie o sa am mai mult timp la dispozitie si oricum o sa mai fac schimbari.
Act oficial cu poza (c.i., pasaport).Nu e valabil doar in instanta..ci peste tot unde vi se solicita sa va identificati.
e legal. Fiecare facultate isi stabileste perioada de restante, conditiile si locul/modalitatea in care se sustin.200 lei pt reexaminare e destul de putin. La alte facultati taxele sunt mai mari.
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Fisele lui Udroiu sunt fix informatiile din cod asezate intr-o alta forma. Si eu le am la penal special dar nu prea ajuta.
Incep pregatirea cu procedurile pentru eventualitatea unui examen la SNG mai devreme de septembrie 2015. Apoi o sa trec la partea de drept material. Am alocat 2 luni pt aprofundarea procedurii penale. Sper ca din noiembrie sa se gaseasca si cartea lui Boroi astfel incat pana la sfarsitul lui 2015 sa fi trecut destul de bine prin proceduri. In ianuarie, in functie de ce o sa fie pe piata, o sa ma hotarasc pe ce carti merg la penal si civil. Orice recomandare e bine venita. Cate 2 luni /materie sper sa fie suficient astfel incat din aprilie sa incep sa fac grile intensiv si sa-mi completez doar eventualele lipsuri constatate la rezolvarea grilelor.
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Eu la procedura penala as merge pe Bogdan Micu, Alina Paun si Radu Savoiu intr-o prima faza.Nu-mi place deloc Udroiu.
La procedura civila sper sa scoata Boroi mai repede cartea.