avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Activitate nina1974

Activitate nina1974

Buna seara

Am cumparat un imobil in anul 2009 si am cazut de acord cu fostul proprietar sa mai ramana o perioada in acea casa de maximum 2 ani, fara a se specifica acest lucru in contractul de vanzare-cumparare. Acum, dupa 7 ani fostul proprietar refuza sa plece din imobil. Putem sa apelam la un executor judecatoresc pentru evacuarea fostului proprietar din imobil sau avem nevoie de o hotarare judecatoresca in acest sens?

Va multumesc
Buna ziua,

Am doi copii si mi-au fost incredintati mie la divort. Eu as dori sa plec in strainatate la munca si vreau sa-i las parintilor mei in grija. Cum fac acest lucru sa fie legal pt ca mi-e frica sa nu-i ia fostul sot, pe motiv ca eu am plecat in strainatate? As dori sa fac niste documente legale ca sa-i las in grija lor? Se poate acest lucru? As dori ca ei sa incaseze si alocatia copiilor.
Eu am o poprire pe cont la banci si nu pot sa incasez alocatia pe card pt ca toti banii mi-i ia banca. Acum iau alocatia de la posta, dar daca plec nu mai pot sa o iau iar de pe card mi-i ia banca.

Va multumesc
Răspuns la discuția VANZARE TEREN INTRAVILAN
Va multumesc
Buna seara

Am un teren intravilan pe care l-am cumparat cu fostul sot in timpul casatoriei. Putem sa vindem acest teren daca nu am facut partaj?(si el este de acord sa-l vindem).
Răspuns la discuția Poprire salariu
Daca am poprire pe contul de salariu, e posibil sa-mi ia apartmentul, sa-mi fi pus sechestru pe el, fara sa fiu instiintata, adica sa nu mai pot sa-l mai vand? Eu in termen de 10 zile il vand. Am facut acum 10 zile o promisiune de vanzare cu cumparatorul la notariat si nu a fost nici o problema la cartea funciara. Astazi mi-a venit insa poprirea la serviciu pe salariu.

Va multumesc
Răspuns la discuția Poprire salariu
Nu se poate pe alt nume pt ca cumparatorul ia credit ipotecar si banca vireaza banii doar in contul persoanei care este proprietarul apartamentului.
Răspuns la discuția Poprire salariu
Eu am poprire pe contul de salariu la banca x, dar daca imi deschid alt cont la o alta banca y, si in acel cont imi vireaza cumparatorul banii, poate sa-i ia?

Va multumesc
Discuție Poprire salariu
Buna ziua

Am o poprire pe salariu si as vrea sa vand apartamentul, care este proprietatea mea, dobandit prin donatie. Cumparatorul imi vireaza banii prin banca pentru ca ia credit ipotecar. E posibil ca banca sa imi opreasca banii pe care-i incasez pe vanzarea apartamentului daca exista aceasta poprire pe salariu? Creditul respectiv este luat de fostul meu sot pe firma, la care este unic administrator. Eu am semnat in calitate de fidejusor. A girat cu un spatiu comercial care a si fost executat de banca, dar nu s-a vandut pana la momentul actual.

Va multumesc
Mentionez ca apartamentul nu este pus gaj la creditul respectiv.
Fostul meu sot a luat un credit pe firma si nu l-a mai achitat. A girat cu un spatiu commercial. Acum banca ii executa spatial. El era administrator unic.Creditul era pe numele firmei, iar eu si el aveam calitatea de fidejusor in acel contract de credit. Intre timp am divortat de el. Nu am facut nici partaj. Aceasta e hotararea judecatoreasca.
Admite cererea formulată de Biroul Executorului privind pe creditoarea CEC şi debitorilor S.C K SRL, B. Laurenţiu şi B. Nina în calitate de fidejusor.
Dispune încuviinţarea executării silite imobiliare a titlurilor executorii: contract de credit nr.X din 26.05.2011, contract de garanţie reală imobiliară-ipotecă nr. X asupra imobilului-spaţiu comercial proprietatea debitoarei SC K SRL pentru o creanţă toatală de 69091,14 lei, reprezentând credit restant, dobânzi şi comisioane restante calculate până la data de 13 august 2014, la care se adaugă cheltuielile de executare aferente. Autorizează creditoarea pentru a trece la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlurile executorii precum şi a cheltuielilor de executare aferente care se vor calcula până la finalizarea executării. Dată în camera de consiliu. Fără cale de atac.
As dori sa stiu in ce masura, daca nu se recupereaza prejudiciul in totalitate prin executarea spatiului comercial, se poate indrepta spre mine banca?
E posibil ca banca, in afara de spatial care era pus gaj sa mai pretinda ceva? E posibil sa imi puna sechestru pe locuinta? Locuinta este doar proprietatea mea, mi-a donat-o o matusa. As putea sa o vand mamei mele, ca in caz de ceva sa nu am nici un bun pe numele meu?

Multumesc
Răspuns la discuția FIDEJUSOR
Pt ce sa mai fac contestatie? Spatiul oricum l-am pierdut si nu am la ce sa sper. Mi-e teama doar ca banca sa nu imi ia locuinta. Aceasta este obtinuta prin donatie de la o matusa in timpul casatoriei. Pot sa o vand acum mamei mele, in caz de ceva sa nu am nimic pe numele meu? Pe locuinta nu am nici un gaj sau sechestru?

Multumesc