avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate liliana64

Activitate liliana64

Răspuns la discuția completare declaratia 392b
Multumesc inca o data!
Răspuns la discuția completare declaratia 392b
Va multumesc frumos! Dar balul abia acum incepe :) : ce fac daca in 2013 si 2014 le-am trecut si pe acestea?
Buna ziua,
As dori sa stiu daca in declaratia 392b, in rubrica de achizitii, se trec sumele platite la trezorerie, cu titlu de impozite, de asemenea taxa ptr autoriz.de functionare platita la Primarie. Ma gândesc ca de vreme ce ele apar in jurnalul de cumparari ar trebui trecute. Gresesc?
Va multumesc frumos!
Discuție Consignatie
Buna ziua,
Pentru o I.I. neplatitoare de TVA, contabilitate in sistem real, care sunt pasii de urmat pentru a putea achizitiona si mai apoi revinde (la pers. fizice) marfa primita in regim de consignatie. Mentionez ca este vorba despre electrocasnice second hand aduse din strainatate, obiecte pentru care vanzatorul (pers.fizica) are documente de provenienta. Ce pasi trebuie urmati?
Va multumesc frumos!
Intampin aceeasi problema. Tot cu biciclete din Germania. Le achizitionez ca biciclete second hand, le aduc imbunatatiri, le vand tot ca biciclete second hand. Ptr ca vanzatorul (persoana fizica) nu imi poate da factura pe ele (dar el are actele lor de provenienta), le-am achizitionat pe baza de borderou de achizitii si le-am platit pe baza de dispozitie de plata. Nu vad alta modalitate ptr bicicletele second (fie ele aduse din strainatate sau achizitionate de la cate o persoana fizica). Nu stiu daca este corect, dar nu vad cum altfel trebuie facut.
Buna ziua,
As vrea sa intreb cum se tine evidenta marfurilor intrate pentru reparatii. Un control recent a cerut un registru de intrare-predare. Nu stiu daca acesta exista de cumparat si de asemenea daca înregistrarea se face direct in el sau mai exista si altfel de document care trebuie completat. Va multumesc frumos!
Va multumesc frumos!
Dvs, d-na avocat, ma atacati in mod voit si nu vad motivul.
Da, legea spune ca acordul trebuie autentificat. Transferul de proprietate se poate face pe baza acordului de mediere (autentificat desigur la notar sau instanta) fie ca sunteti sau nu de acord cu aceasta.
Legea 17/2014 specifica obligativitatea afisarii, DAR, pana la publicarea normelor metodologice, se procedeaza la fel ca pana acum. Cine zice ca nu se urmeaza nici o regula, asa cum afirmati?
In localitatea despre care va vorbesc exista un singur notar. Iar el vrea publicarea anuntului. Primaria nu stie cum sa procedeze, pentru ca nu au aparut normele. Notarul nu face actul de vanzare cumparare fara afisarea anuntului. Cumparatorul vrea sa foloseasca pamantul (ca doar d-aia il cumpara), vanzatorul vrea sa primeasca banii (ca doar d-aia il vinde).
De ce sustineti ca as fi de parere ca instanta ar trebui sa ramana uimita ca in fata unui extraterestru? De ce sa il incuviinteze fara sa clipeasca? Instanta e chiar obligata sa il verifice. Plopul pe care insinuati ca as vrea sa il ocolesc reprezinta afisarea. Ma gândesc ca instanta, in cunostinta de cauza fiind cu faptul ca nu au fost publicate normele metodologice, de asemenea luand act de prevederile art.21 din Lg 17/2014, nu solicita ceva ce nu poate fi indeplinit.
Prin urmare, unde e greseala?
De acord, legea nou aparuta specifica necesitatea afisarii prealabile la sediul primariei, numai ca normele de aplicare inca nu au aparut, prin urmare, conform art.21 alin.4 din Lg17/2014,

(4) Pana la data publicarii normelor metodologice in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, se aplica regulile de drept comun.

Asadar, in acest moment cel putin, este valabila vechea procedura.
Cu tot respectul, dar legea 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare spune clar:

art.58. (4) În cazul în care conflictul mediat vizează transferul dreptului de proprietate privind bunurile imobile, precum şi al altor drepturi reale, partaje şi cauze succesorale, sub sancţiunea nulităţii absolute, acordul de mediere redactat de către mediator va fi prezentat notarului public sau instanţei de judecată, pentru ca acestea, având la bază acordul de mediere, să verifice condiţiile de fond şi de formă prin procedurile prevăzute de lege şi să emită un act autentic sau o hotărâre judecătorească, după caz, cu respectarea procedurilor legale. Acordurile de mediere vor fi verificate cu privire la îndeplinirea condiţiilor de fond şi de formă, notarul public sau instanţa de judecată, după caz, putându-le aduce modificările şi completările corespunzătoare cu acordul părţilor.
(4^1) Mediatorul este ţinut de obligaţiile prevăzute la alin. (4) şi în cazul în care prin acordul de mediere se constituie, se modifică sau se stinge orice drept real imobiliar.


Prin urmare, transferul de proprietate se poate efectua si prin acordul de mediere autentificat de catre instanta.
De ce ar fi ceva gresit?