avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare registru incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare registru incasari si plati

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
doresc sa achizitionez biciclete din Germania, insa proprietarul lor nu este de acord sa elibereze in schimbul banilor factura si chitanta, ci doar un act de donatie. In situatia aceasta, cum evidentiez plata bicicletelor in registrul de incasari si plati (pe baza carui document)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: liliana64 , utilizator 10:22, 4 Iunie 2015
Donatiile nu intra in RJIP
Intampin aceeasi problema. Tot cu biciclete din Germania. Le achizitionez ca biciclete second hand, le aduc imbunatatiri, le vand tot ca biciclete second hand. Ptr ca vanzatorul (persoana fizica) nu imi poate da factura pe ele (dar el are actele lor de provenienta), le-am achizitionat pe baza de borderou de achizitii si le-am platit pe baza de dispozitie de plata. Nu vad alta modalitate ptr bicicletele second (fie ele aduse din strainatate sau achizitionate de la cate o persoana fizica). Nu stiu daca este corect, dar nu vad cum altfel trebuie facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri confiscate si amenda legea 12/1990 art 2 pct 1 lit e Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Buna ziua. Ca majoritatea de pe acest site am si eu o problema: In data de 19-06-2013 mi sau confiscat din targul saptamanal (C de AG) 11 biciclete ... (vezi toată discuția)
Rjip mod completare si nelamurire achizitie de la persoane fizice ncris78 ncris78 Va rog sa imi spuneti ce cheltuieli se trec/nu se trec in RJIP. Este vorba despre un magazin de mobila second-hand, cu un angajat, neplatitor de TVA, cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mobila cumparata de la particulari din germania Noranona Noranona Am un SRL si aduc mobilier din Germania .Mobila o cumpar direct de la particulari cum o inregistrez.Eu am o chitanta la mana cu nume si adresa dar am nevoie si ... (vezi toată discuția)