avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate adishmek_RO

Activitate adishmek_RO

Data viitoare cand mai transportati auto pe platforme, scoateti placutele de inmatriculare. :-)
Ca masura preventiva.
Faptul ca faci contestatie, te costa timp si bani. Pt 250 lei, pe care daca nu ii platesti la timp, se vor face 500 negresit, iar plimbarea la instanta, intocmirea documentelor, inregistrarea lor si depunerea, iti vor manca nervii si ficatii.
Daca vei avea nevoie de reprezentare, ca probabil n-ai mai fost pe la onorata instanta, te mai salta de niste bani.
Ca sa-ti dovedesti nevinovatia si sa anulezi pv, clar te duci in instanta, n-ai ce face. In functie de hot jud... care probabil va veni printr-un ianuarie 2015, te duci mai departe si chemi cnadnr in instanta sa-ti achite cheltuielile. Daca mai ai chef, evident.

Dar fii baiat istet. Contesta pv in instanta si motiveaza faptul ca este o eroare, tu nu erai proprietarul de drept al bunului la mom constatarii contraventiei. Punct. Copie contr v/c, la revedere, sanatate si numa' bine, le doresti, le urezi si iesi. Tablou, ce mai!

Succes!
Deci. Daca l-a vandut, asta e. Sa ataxi un cntr de v/c in instanta mi se pare o miscare nepotrivita. Nu doar contextul actual, dar pt costuri, durata, etc. Mama a avut nevoie de bani si asta e, voi stiti ce si cum. Poate reusesti sa-ti dai seama daca mai exista simalte proprietati pentru care totusi sa incepeti masa succesorala.
Numai ca... si in acest caz trebuie sa te inarmezi cu rabdare, intelepciune si, evident bani.
Nu numai ca nu stii fiecare titlu de proprietate ce contine, cate parcele ai exact, care este averea de pe curte si asa mai departe.
Pentru casa parinteasca, curte, gradina, trebuie sa existe acte. Sunt sigur ca nu ai lucrare cadastrala, cu ridicare topo in coordonate stereo 70, ingranituiri, limite propr, etc. Daca masuratorile din teren iti vor arata altceva decat actele, vei avea nevoie de rectificare de suprafata. Povestea asta te duce in vreo 300eur. Pe urma, in functie de cate parcele de teren ai in camp, pe titlurile de proprietate, sa mai in vedere aprox 50eur/parcela intabularea. Daca urbea nuna facut lucrare cadastrala pe comuna/sat... e deja o poveste cu final neasteptat.
Cu fratii problema e simpla: ba, baieti! Lista de costuri e asta, durata e asta, iar valoarea bunurilor pe care le-am imparti e asta. Merita? Cine vede de mama???
Si de aici incolo, negocierile pot merge bine sau... nu. Pam, pam!
Iti doresc mult succes!
direct: plangere penala pentru blocarea cu intentie a unui drum sau cale de acces sau ce scrie pe CF ul respectivei parcele.
initial, ar fi indicat o notificare catre vecinul influent prin care sa faca dovada proprietatii celor 5m din calea de acces si actele care au stat la baza acordarii dreptului de proprietate.

daca nu intelege de vorba buna, o mediere n-ar strica. cel putin sa ai procesul verbal ca nu a dorit medierea, de ex.

la momentul la care ai cumparat calea de acces, presupun ca ai facut o lucrare cadastrala, o ridicare topo cu coordonate XY, in STEREO 70. presupun ca aceasta parcela, calea de acces se regaseste in vecinatatea imobilului teren+constructie, proprietatea ta. coordonatele XY trebuie sa se regaseasca.
daca nu ai ridicarea topo, comanda una.

sa lamuresti militia locala, diferenta intre cale de acces si drum este ca o cale de acces are sub 7m latime... d'aia se numeste cale de acces si nu drum.

servitutea de trecere ce ti-a fost acordata initial prin hot jud, presupun ca este inscrisa in CF ul casei tale.