avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate Bratescu Madalina Elena

Activitate Bratescu Madalina Elena

Răspuns la discuția Teren pe firmă; imp. + TVA?
Depinde de:
- valoarea terenului
- tipul terenului intravilan/extravilan
De depozit aveti nevoie oricum, dar nu exista nici o interdicitie daca transportati marfa direct la benefiar care are depozit alimentar autorizat. Evident ca trebuie sa aveti in spate la cmr, documentele de la client care atesta ca marfa a fost depozitata in conformitate cu respectarea cerintelor legale.
Intrucat clientul este neplatitor de TVA, nu trebuie sa va înregistrati din punct de vedere TVA prin declarația 091, regula de înregistrare fiind depășirea plafonului de 220.000 lei. Trebuie sa emiteti factura fara TVA, in valuta in care va face plata si trebuie sa mentionati pe factura ca sunteti scutit de TVA
Răspuns la discuția Import tara nonUE
Nu vor exista probleme daca respectati urmatoarele reguli d.p.d.v. al preturilor:
- intre firme vor exista relatii de afiliere trebuie sa respectati principiul ca pretul de transfer sa fie asemanator cu pretul pietei
- altfel, pretul de vanzare > costul de achizitie
Răspuns la discuția Cod EORI
Facturile de advertising, sunt facturi de prestari servicii- deci nu tre sa obtineti numarul EORI. Pentru marfurile achizitionate intracomunitar trebuie sa obtineti nr EORI.
Daca firma din Italia este platitoare de tva, trebuie să va înregistrati din punct de vedere TVA pentru tranzacțiile intracomunitare prin declarația 091 concomitent cu completarea formularului 095. Dupa inregistrare si dupa emiterea primei facturi va trebui sa depuneti pana pe 25 ale lunii viitoare d390.
Consider ca este rentabil sa semnati contractul de colaborare cu firma din Italia.
1. se numeste achizitie intracomunitara. In vederea aplicarii taxarii inverse , trebuie sa indeplini conditiile specificate in codul fiscal.
2. nu este neaparata nevoie sa le stocati in depozitul dvs, intrucut pe cmr apare locul descarcari si firma dvs in caliate de cumparator.
3. Pentru vanzarile in Romania trebuie sa facturati in conformitate cu art. 319 si art 268 din codul fiscal. Nu este obigatorie existenta contractului daca vanzarea catre un anumit beneficiar este ocazionala.
Răspuns la discuția Facturare
Daca serviciu prestat de catre Dvs. are caracter ocazitional, nu este necesara incheierea unui contract. Trebuie sa specificati pe factura "Aceasta factura tine loc de contract".
Răspuns la discuția Profit versus registrul de casa
Trebuie facuta diferenta intre venit vs incasare si cheltuiala vs plata.
EX. intr-o luna
- totalul vanzare 100 lei
-total incasare 100lei
- total cheltuieli cf facturi achizitie 60 lei
-incasari 100lei
-avansuri trezorerie 80lei
- plati furnizori 20 lei
Avem:
Sold final registru casa 100-80-20=0
Sold cont profit si pierdere 121- profit brut 100-60=40
Din cele prezentate reiese ca este posibil ca profitul poate fi mai mare de 4 ori decat registrul de casa
Răspuns la discuția Impozitare tichete cadou
Daca tichetele cadou, au fost acordate cu ocazia unei sarbatori importante (similare cu Pastele, Craciunul- la ordodoxi) a unui cult religios recunoscut de Ministerul Cultelor, aceste tichete nu trebuiau impozitate.