avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Activitate Fulg

Activitate Fulg

Răspuns la discuția Cum se plateste vidanjarea
Stiam ca s-a schimbat legea asociatiilor de proprietari. Acest aspect al platii vidanjarii nu s-a schimbat?
Răspuns la discuția Cum se plateste vidanjarea
Multumesc.
Cum se plateste vidanjarea, la nr de persoane sau la cota indiviza?
Răspuns la discuția Radiere autoturism
Stiu ca-mi apartine culpa in totalitate. Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Radiere autoturism
Autovehiculul este undeva la tara, la 100 km de Bucuresti. Cumparatorul nu doreste sa plateasca platforma sa-l transporte la casat si nici sa platesc eu platforma. Spune ca mai tine masina pentru piese. Eu insa vreau sa nu mai platesc impozitul. Cu alte cuvinte, calea amiabila este epuizata. Poate ma sfatuiti ce pot sa fac legal ca sa rezolv aceasta problema.
Am vandut acum 10 ani un autoturism facand doar acte de mana intre vanzator si cumparator. Cumparatorul nu si-a trecut-o pe numele lui. Am platit impozit pentru acel autoturism tot eu, vanzatorul, timp de 10 ani. Acum vreau sa radiez masina. Am toate actele, autoturismul nu mai este functional, este o ruina in curtea cumparatorului. Ce am de facut?
Anul trecut mi-am izolat cu polistiren apartamentul pe banii mei, cu alpiniști utilitari. Menționez ca locuiesc într-un bloc mic, cu 3 nivele. Asociația de proprietari (12 la număr) a depus actele, la primărie, pentru anveloparea blocului in anul 2008. Eu nu am mai așteptat sa rezolve primăria și am izolat pe banii mei. Zilele trecute au venit reprezentanții unei firme care a câștigat licitația pentru anveloparea blocului în care locuiesc. Mi-au spus că trebuie să dea jos tot polistirenul pe care l-am pus noi căci nu este conform cu nu știu ce standarde și că, dacă nu sunt de acord să-l dea jos și să pună ei altul, vor fi afectați și vecinii mei căci ei nu semnează certificatul energetic. Le-am spus că nu sunt de acord să strice un lucru deja făcut și mi-au spus că oricum ei dau jos tencuiala de pe polistiren pentru că îi schimbă culoarea pentru uniformitate și atunci îl strică și tot trebuie să pun altul. Oare nu se poate schimba culoarea vopselei lavabile fără să strice tencuiala?
Aș dori să-mi spuneți dacă au dreptul să-mi dea jos lucrarea făcută pe banii mei în condițiile în care eu sunt proprietar pe apartamentul în care locuiesc. Noi am stat lângă muncitori, am supravegheat lucrarea, este foarte bine făcută, s-a simțit în costul facturii la gaz din iarna trecută. Nu am încredere în lucrările acestea pe care le fac firmele care lucrează cu primăria.
Multumesc pentru lămuriri.
Am nascut in 10septembrie 2012. Am optat pentru Concediu ingrijire copil pentru 2 ani. In data de 9 august 2014 ma intorc la serviciu. Sotul nu-si ia concediul de îngrijire copil pentru ultima luna, adică din August in septembrie așa cum prevede legislația. Întrebarea mea era dacă pentru ultima luna din CIC, pana când împlinește copilul 2ani beneficiez de Stimulentul de inserție, care este in suma de 500ron, in condițiile in care, cum am precizat, soțul nu intra in CIC pe perioada ultimei luni, pana la împlinirea vârstei de doi ani a copilului. Dacă da, este cumva necesar sa duc la serviciu vreun fel de acte de la serviciul sotului?
Buna ziua, am o intrebare. In H.G 1855/2007, norme de aplicare a Legii Asociatiilor de proprietari, scrie ca vidanjarea se plateste la nr. de persoane, iar reparatiile la canalizare se platesc la cota parte indiviza. La noi in bloc s-a infundat canalizarea. Demisolul aproape se inundase. Precizez ca este un bloc vechi, cu demisol, nu cu subsol. Adminstratorul ne-a calculat pretul desfundarii canalizarii la nr. de persoane. Este coret?