In anul 2009 tatal meu pe care nu il cunosc decat din acte si din vedere de pe strada a cumparat cu fratele meu un apartament. Apartamentul fiind pe numele fratelui meu cu dreptul tatalui de uzufruct. Dupa 5 ani tatal meu l-a dat in judecata pe fratele meu ca nu i-a restituit intreaga suma de bani...in timpul procesului fratele meu i-a restituit banii, tata declarand asta in fata judecatorului. Astfel acum fratele meu este proprietar cu drepturi depline iar tatalui meu i-a fost radiat dreptul de uzufruct. Eu am auzit ca acest proces a fost asa numa de ochii lumii ca defapt fratele meu nu i-a dat nici un ban tatalui meu acesta fiind si scopul, dar au facut asta ca eu sa nu pot sa ii atac acest apartament fratelui.
Mai pot face ceva?
Am si eu nevoie de un sfat, am doi copii unul din afara casatoriei(A) si unul(B) din casatoria cu sotia mea care a murit in urma cu ceva timp. Cu baiatul meu din afara casatoriei(A) nu tin legatura nu am discutat niciodata si nici nu stiu nimic despre el, in schimb celalalt copil(B) locuieste cu mine, ma ajuta ma intretine mai exact si avem o relatie foarte buna. As vrea sa la un testament legal din punct de vedere juridic prin care copilului rezultat in afara casatoriei sa ii las atat cat i se cuvine legal(A), iar lui B copilul care are grija de mine sa ii ramana restul. Cum pot face acest lucru? Mentionez ca nu stiu nimic despre copilul A, numa numele i-l stiu.
In urma cu 7 ani mama mea a decedat, parintii mei avand impreuna un apartament din care eu am mostenit 3/8 si tata 5/8. In acesti 7 ani tata mi-a imprumutat o suma de bani pentru a-mi cumpara un apartament in alt oras. Banii nu mi-i i-a dat efectiv in mana ci i-a virat in contul vanzatorului cand am cumparat apartamentul. Tatal meu mai are un copil cu o alta femeie. Tatal meu este destul de invarsta si imi e teama ca nu pot sa ii restitui imprumutul. Mentionez ca tata are uzufruct pe apartamentul meu.
Intrebarea mea este ca daca eu ii vand partea mea de 3/8 din apartament cu o suma de bani reala, tatalui meu si acesta imi vireaza banii prin banca, iar apoi mai facem un act notarial prin care el renunta la uzufruct in schimbul banilor pe care mi-i i-a imprumutat si eu ii virez banii inapoi ca acum as avea, fratele meu mai imi poate lua apartamentul?
Mentonez ca nu stiu ce e in capul acetui frate deoarece noi nu vorbim si nici cu tata nu tine legatura.