In anul 2009 tatal meu pe care nu il cunosc decat din acte si din vedere de pe strada a cumparat cu fratele meu un apartament. Apartamentul fiind pe numele fratelui meu cu dreptul tatalui de uzufruct. Dupa 5 ani tatal meu l-a dat in judecata pe fratele meu ca nu i-a restituit intreaga suma de bani...in timpul procesului fratele meu i-a restituit banii, tata declarand asta in fata judecatorului. Astfel acum fratele meu este proprietar cu drepturi depline iar tatalui meu i-a fost radiat dreptul de uzufruct. Eu am auzit ca acest proces a fost asa numa de ochii lumii ca defapt fratele meu nu i-a dat nici un ban tatalui meu acesta fiind si scopul, dar au facut asta ca eu sa nu pot sa ii atac acest apartament fratelui.
Mai pot face ceva?
Chiar si in ipoteza in care tatal ar fi pastrat dreptul de uzufruct, nu s-ar fi putut face nimic pentru ca uzufructul este viager si nu se transmite la mostenitori. Teoretic, daca exista un contract secret intre tatal si fratele dvs. prin care se atesta ca de fapt apartamentul s-a achizitionat din banii tatalui, s-ar putea cere reductiunea donatiei, in cazul in care va este incalcata rezerva succesorala. Practic e destul de greu de realizat....