Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate teleajen

banuiam. si la intrebarea 2?
1. un dosar ajunge la o instanta supraordonata in cazul exercitarii unei cai de atac de reformare (apel sau recurs)

2. revizuirea ca si contestatia in anulare sunt cai de retractare care nu au o ierarhie intre ele respectiv nu trebuie exercitate intr-o anumita ordine, fiecare avand motive proprii dupa cum veti vedea in cpc

3. "este normal" ... nu se pune problema daca "este normal", ci ce scrie in lege. fiind o cale de atac de retractare, dupa cum spune si numele se judeca de catre aceeasi instanta care a judecat hotararea care se ataca urmand sau nu ca aceasta sa si-o retracteze in functie de admiterea sau nu a revizuirii. introducerea unei revizuiri nu presupune judecarea acesteia de catre o instanta supraordonata.
Răspuns la discuția Termen procedural in insolventa
Nu, intrucat mai nou reglementarea prevede ca se accepta depunerea prin posta cu data postei dar in limita orarului arhivei; acum nu am vazut in practica ca posta sa mentioneze ora pe plic dar ar putea fi dedusa din registre. software, factura exemplar posta. Eu zic sa va incadrati in ora la care se inchide arhiva respectiva cu expeditia.
Pe vechiul CPC:

Din cate stiu conflictul negativ de competenta era definit in literatura ca: instanta A declina competenta in favoarea instantei B instanta B declina la randul ei competenta in favoarea instantei A.

Insa CPC art. 20 spune ca exista conflict negativ doar daca 2 instante s-au declarat necompetenta sa judece aceasi cauza nefacand nici expres nici indirect vorbire de ipoteza in care isi declina fiecare in favoarea celeilalte competenta, respectiva a doua oara in fata celei initiale.

In situatia mea intr-o contestatie la executare instanta A si-a declinat in favoarea instantei B iar instanta B in favoarea instantei C. Acuma cel putin teoretic (nu imposibil daca ne gandim la bunuri mobile) eu as putea bine merci sa fac turul tarii fara sa ma aflu potrivit unei anumite conceptii in situatia unui conflict de competenta care sa fie solutionat prin regulator.

Intrebarile ar fi:

1) ma aflu in conflict negativ de competenta? subsidiar: daca si instanta C isi declina competenta in favoarea instantei A ma voi afla in conflict negativ de competenta?

2) exista vreun mijloc procedural de a stopa aceasta situatie?

Multumesc.