avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate uraniaelena

Activitate uraniaelena

Intr-un dosar de grup infractional sau primit trei codamnari egale de 4 ani de TRIBUNAL pentru evaziune fiscala.Eu am primit tot 4 ani dar pentru complicitate la evaziune.Acum la Apel la ultimul termen s-a cerut termen pentru a platii prejudiciul.Problema este ca un inculpat a platit partea lui,celalalt nu a platit.Eu nu am avut ce platii(conform rap expertiza contabila).Intrebarea mea este:se poate beneficia de reducere a pedepsei daca s-a platit doar jumatate din prejudiciu?(prejudiciul ramas fiind de 4000 euro)
Pai la ultimul termen se mai iau doar doua declaratii ,cateva concluzii,ultimul cuvant al inculpatiilor.Am inteles ca pe 14 aprilie se mai intalnesc magistratii in complet de 9 sa discute cum sa aplice legea cea mai favorabila.Si daca de exemplu pe vechiul la art 313 am primit o condamnare de 4 ani,pe noul cod voi primi 6 luni.Pentru complicitate la evaziune fiscala dupa ce vor platii prejudiciul mai scade si voi lua de ex 2 ani;se va aplica condamnarea dupa vechiul cod si poate voi fi condamnat cu 2 ani fara spor.Am facut si eu un scenariu,ca apar si semne bune...
Am primit doua condamnari de 6 luni si doua de 4 ani.Pe noul cod penal una din infractiuni pedeapsa s-a redus de la 3 ani-10 ani(unde am primit 4ani)este de la 6luni-3 ani.In concluzie:acum poate am sa am trei condamnari de 6 luni si una de 4 ani.Condamnarea definitiva va fi de 4 ani + un spor de pedeapsa?sau dupa vechiul cod 4 ani fara spor de pedeapsa?unde se aplica legea mai favorabila?
Buna ziua.Astazi am avut termen la curtea de apel.Ceilalti doi inculpati au cerut un ultim termen pentru a platii prejudiciul.Aduc aminte ca la tribunal am fost condamnat la 4 ani pt complicitate la evaziune fiscala si in solidar cu ceilalti inculpati la cate 25000 lei fiecare.Acum daca ei platesc prejudiciul rezultat expertiza contabila(de retinut ca in raportul de expertiza eu nu am fost pus la plata),poate fi un semn bun pentru mine?
Poate daca dreptate nu se face,un pic de noroc nu strica(fiind prima abatere penala).Multumesc frumos pentru sinceritate
Aveti dreptate.D-na judecator de la tribunal a avut grija sa dea condamnari de crima sa fie sigura ca numai scapam.A avut o obsesie cu cifra 4(toti inculpatii din dosar au fost condamnati egal la 4 ani).Asa e viata;unii oameni muncesc sa se intretina si trag o viata.Lucrul cel mai dureros este faptul ca pierd un loc de munca,suferinta familiei si cel mai important privarea de libertate.
LATURA CIVILA In baza prev. art 14,346 c. pr pen. cu ref la art 998 c. civ. Obliga pe inculpatii X, Y, EU in solidar, la plata sumei de 105.487 lei catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, (reprezentind c/valoarea sumelor de bani rezultate din neinregistrarea si nedeclararea tranzactiilor comerciale desfasurate, raport expertiza instanta).ASTA CU TOATE CA EXPERTUL CONTABIL SI IN PRIMA INSTANTA A SPUS CA PE NUMELE MEU NU A GASIT NIMIC PENTRU CA NU AVEAM CALITATEA DE COMERCIANT IN FIRMA.DAR CU TOATE ASTEA AM FOST CONDAMNAT LA 4 ANI PT COMPLICITATE LA EVAZIUNE FISCALA.
Din actele dosarului a .rezultat ca SC ....... SRL a fost infiintata in data de 18.09.2009 avand ca administrator si asociat pe inculpatii x si y, sediul social al acesteia fiind in Bucuresti, obiectul de activitate constind in comertul cu ridicata nespecializat . Din cursul lunii iunie 2009 de distribuirca produselor ce intrau in categoria suplimentelor alimentare s-a ocupat inculpatul EU.Din probatoriul administrat in cauza, respectiv declaratiile inculpatului EU - care se ocupa in principal de distribuirea produselor - dar si din agendele inculpatilor - unde erau consemnate comenzi, felurile acestora si sumele ce urmau a fi incasate - a rezultat cu evidenta ca aceste produse au fost comercializate si nu erau destinate pentru uzul personal ( cantitatile mari descoperite depasind cu mult uzul personal ) .Sumele predate de inculpatul EU se treceau intr-un borderou de incasari intocmit pe calculator ce cuprindeau specificatii, precum : clientul,factura,chitanta ,suma si cheltuielile aferente .Banii rezultati din incasari erau predati asociatilor,care ii foloseau cum credeau de cuviinta, iar salariul sau era platit chash.SUNT CUVINTELE DIN MOTIVAREA DE CONDAMNARE A TRIBUNALULUI
Asi fi recunoscut daca aveam ce sa recunosc.Am avut patru capete de acuzare printre care si grup infractional organizat.Iar cat despre avocat nu am ce sa spun nici de rau si nici de bine,atata timp cat desfasurarea cadrului procesual a fost si este unul foarte simplist.Numai amanari si abia acum dupa un an a venit rezultatul la expertiza contabila.Iar expertul contabil scrie negru pe alb ca el nu are ce sa impute pe numele meu nici o suma.Iar avocatul a depus de la inceput motivele de apel scris.
Buna seara.In 2009 am lucrat ca agent vanzari intr-o firma nou infiintata.Aceasta firma importa produse din china si de vanzarea produselor ma ocupam eu.Am avut carte de munca si salariul lunar era de 2000 lei.Cu toate astea dupa trei luni eu si cei doi asociati am fost arestati de DIICOT.Dupa 20 de zile am iesit din arest,iar dupa doi ani am fost condamnat de tribunal la 4 ani cu executare pt complicitate la evaziune fiscala,4 ani pt falsificare de alimente.Am inteles in decursul acestor ani de procese ca sunt o victima a sistemului si de la d-nul avocat ca poate altfel sta situatia daca nu faceam cele 20 zile de arest."Ca trebuie sa ma condamne ,ca daca imi da achitare ,eu am sa dau statul in judecata".Peste putin timp astept si condamnarea definitiva de la curtea de apel.Din ce vad pe online deciziile curtii de apel nu prea admit apelurile.Oare doar credinta si norocul reprezinta singura solutie in tara asta?Poate aveti si alte pareri care ma pot ajuta.