avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare, sanse la Curtea de Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare, sanse la Curtea de Apel

Buna seara.In 2009 am lucrat ca agent vanzari intr-o firma nou infiintata.Aceasta firma importa produse din china si de vanzarea produselor ma ocupam eu.Am avut carte de munca si salariul lunar era de 2000 lei.Cu toate astea dupa trei luni eu si cei doi asociati am fost arestati de DIICOT.Dupa 20 de zile am iesit din arest,iar dupa doi ani am fost condamnat de tribunal la 4 ani cu executare pt complicitate la evaziune fiscala,4 ani pt falsificare de alimente.Am inteles in decursul acestor ani de procese ca sunt o victima a sistemului si de la d-nul avocat ca poate altfel sta situatia daca nu faceam cele 20 zile de arest."Ca trebuie sa ma condamne ,ca daca imi da achitare ,eu am sa dau statul in judecata".Peste putin timp astept si condamnarea definitiva de la curtea de apel.Din ce vad pe online deciziile curtii de apel nu prea admit apelurile.Oare doar credinta si norocul reprezinta singura solutie in tara asta?Poate aveti si alte pareri care ma pot ajuta.
Cel mai recent răspuns: uraniaelena , utilizator 00:29, 2 Aprilie 2014
Nu insasi faptul ca ati stat in arest preventiv a dus la aceasta situatie cu condamnarea.
E adevarat ca la curtile de apel va trebuie avocat foarte sofisticat si foarte tehnic ca sa aveti sanse sa evitati inchisoarea dar mai depinde si ce arata probele.

Ati recunoscut sau nu comiterea faptei?
Asi fi recunoscut daca aveam ce sa recunosc.Am avut patru capete de acuzare printre care si grup infractional organizat.Iar cat despre avocat nu am ce sa spun nici de rau si nici de bine,atata timp cat desfasurarea cadrului procesual a fost si este unul foarte simplist.Numai amanari si abia acum dupa un an a venit rezultatul la expertiza contabila.Iar expertul contabil scrie negru pe alb ca el nu are ce sa impute pe numele meu nici o suma.Iar avocatul a depus de la inceput motivele de apel scris.
Din actele dosarului a .rezultat ca SC ....... SRL a fost infiintata in data de 18.09.2009 avand ca administrator si asociat pe inculpatii x si y, sediul social al acesteia fiind in Bucuresti, obiectul de activitate constind in comertul cu ridicata nespecializat . Din cursul lunii iunie 2009 de distribuirca produselor ce intrau in categoria suplimentelor alimentare s-a ocupat inculpatul EU.Din probatoriul administrat in cauza, respectiv declaratiile inculpatului EU - care se ocupa in principal de distribuirea produselor - dar si din agendele inculpatilor - unde erau consemnate comenzi, felurile acestora si sumele ce urmau a fi incasate - a rezultat cu evidenta ca aceste produse au fost comercializate si nu erau destinate pentru uzul personal ( cantitatile mari descoperite depasind cu mult uzul personal ) .Sumele predate de inculpatul EU se treceau intr-un borderou de incasari intocmit pe calculator ce cuprindeau specificatii, precum : clientul,factura,chitanta ,suma si cheltuielile aferente .Banii rezultati din incasari erau predati asociatilor,care ii foloseau cum credeau de cuviinta, iar salariul sau era platit chash.SUNT CUVINTELE DIN MOTIVAREA DE CONDAMNARE A TRIBUNALULUI
LATURA CIVILA In baza prev. art 14,346 c. pr pen. cu ref la art 998 c. civ. Obliga pe inculpatii X, Y, EU in solidar, la plata sumei de 105.487 lei catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, (reprezentind c/valoarea sumelor de bani rezultate din neinregistrarea si nedeclararea tranzactiilor comerciale desfasurate, raport expertiza instanta).ASTA CU TOATE CA EXPERTUL CONTABIL SI IN PRIMA INSTANTA A SPUS CA PE NUMELE MEU NU A GASIT NIMIC PENTRU CA NU AVEAM CALITATEA DE COMERCIANT IN FIRMA.DAR CU TOATE ASTEA AM FOST CONDAMNAT LA 4 ANI PT COMPLICITATE LA EVAZIUNE FISCALA.
Nu am cum sa ghicesc pe ce probe ati fost condamnat.
Poate ca e cam mult cu executare dar la curtea de apel este extrem de greu daca veniti cu o hotarare cu executare.
Insa, in functie de vinovatia concreta si daca chiar rezulta ca sunteti vinovat la un mod relativ iar instanta de apel intelege atunci ati putea ajunge la suspendare.
Deci, imposibil nu ar fi daca sunteti la prima abatere la legea penala si nu rezulta ca ati vandut cu buna-stiinta si indiferenta aidoma indolentei si ati mai scos si bani de buzunar.
Sunt multe lucruri de examinat.

Alte discuții în legătură

Complicitate la evaziune uraniaelena uraniaelena Intr-un dosar de grup infractional sau primit trei codamnari egale de 4 ani de TRIBUNAL pentru evaziune fiscala.Eu am primit tot 4 ani dar pentru complicitate ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde pentru evaziunea fiscala Lulica Lulica Buna seara In anul 2003 o firma avea angajat contabil. In aceiasi firma isi desfasura activitatea fara contract de munca (la negru) o persoana care se ocupa ... (vezi toată discuția)
Repunerea cauzei pe rol in vederea punerii in discutie a schimbarii incadrarii juridice Marka Marka Buna ziua. Solicit sprijinul dvs. in legatura cu speta de mai jos. In februarie 2010, prin ordonanta de urgenta s-a decis largirea numarului substantelor ... (vezi toată discuția)