avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate Doru Valean

Activitate Doru Valean

Răspuns la discuția Titlu de prooprietar
Pai hotararea definitiva si irevocabila constituie deja titlu de proprietate. Luati legatura cu un notar pentru intabulare.
Este posibila incheierea unui contract de asociere in participatiune de acest fel, doar ca trebuie evidentiat din punct de vedere contabil separat. Persoana juridica va plati impozit pe profit, iar persoana fizica impozit pe venit din activitati independente. Profitul cuvenit unei persoane fizice - asociat - dintr-o asociere cu o persoana juridica romana, care nu da nastere unei persoane juridice, determinat potrivit regulilor de determinare a impozitului pe profit, este considerat, la nivelul persoanei fizice, venit din activitati independente, si va fi cuprins in cadrul impozitului pe venit. Obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe profit, determinat conform metodologiei stabilite in legislatia privind impozitul pe profit, revine in continuare persoanei juridice. In cazul asociatiunilor in participatiune , veniturile si cheltuielile sunt alocate acestora in limita cotelor de participatiune detinute de fiecare asociat. Orice plati suplimentare prevazute in contractul de asociere, inclusiv contributiile suplimentare platite persoanei fizice, nu sunt deductibile la calculul profitului impozabil.
Contractul trebuie inregistrat si depus intr-un exemplar la ANAF. Nu uitati ca se tine o contabilitate separata a asocierilor de acest gen.
Cerere de intoarcere a executarii silite. Expuneti pe scurt starea de fapt, temeiul de drept e art.722-724 NCPC.
Terbuie sa solicite intai acordarea facilitatii de vaduva de veteran de razboi, pentru a beneficia de toate drepturile cuvenite. La casa judeteana de pensii.
Buna!

1. Firma poate fi tinuta in functiune prin depunerea declaratiilor catre ANAF, lunare si semestriale, chiar pe zero daca e cazul. Alte contributii catre stat nu ar fi deocamdata, atata timp cat nu aveti activitate. Daca aveti activitate, lucrurile se schimba.

2. Sediul social poate fi stabilit practic oriunde detineti un imobil cu destinatie comerciala, sau chiar locativa, daca detine mai multe camere. Il puteti detine cu titlu de inchiriere, cu titlu oneros, sau comodat, gratuit adica.

3. Da, se poate angaja.

4. Daca intentionati sa faceti achizitii periodice sau de valoare mai mare din UE, se recomanda cu TVA, pentru taxarea inversa si recuperarea TVA. Altfel o puteti infiinta fara TVA.

5. Pentru mai multe informatii urmariti acest link: www.avocatnet.ro/content/art...

6. Costurile initiale estimative pentru inmatricularea unei societati comerciale sunt in jur de 1000-1500 lei, fara cheltuielile cu sediul social. Contactati-ma daca va intereseaza zona Bistrita-Nasaud.
Răspuns la discuția Firma cesionata
Cereti certificat de atestare fiscala. Oricum ma indoiesc ca puteti cesiona firma inainte de a achita datoriile catre ANAF, caci vor face sau au facut deja opozitie la cesiune.