avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate AdrianaStefaniaDragomir

Activitate AdrianaStefaniaDragomir

Răspuns la discuția Varsta pensionare
Buna ziua,
Inteleg bine? Daca platesc din mana pentru completarea stagiului de cotizare la 30 de ani si 10 luni pot iesi la pensie la 59 ani si 4 luni?
Va multumesc
Răspuns la discuția Varsta pensionare
Adevarat a Inviat!
Va multumesc pentru raspuns. As vrea sa va intreb daca nu pot plati din mana contributia la fondul de pensii pentru cele 16 luni care imi lipsesc pentru a beneficia de reducerea de 1 an si 6 luni, in conditiile in care sunt inca pensionata gradul II. Va multumesc.
Buna ziua,
In urma decesului tatalui meu, eu fiind unica mostenitoare, am devenit mostenitoarea unei case pe care tatal meu, vaduv la momentul respectiv , a cumparat-o inainte de 1989.Cand am facut actele de succesiune am descoperit ca din necunostinta tatal meu nu a facut demersurile necesare pentru a obtine prin intermediul Ordinului prefectului si proprietatea pamantului aferent constructiei. De la primarie mi s-a comunicat ca este prea tarziu pentru a mai obtine Ordinul prefectului. Eu vreau sa donez casa , dar nu o pot face pentru ca nu sunt proprietara si a terenului aferent constructiei. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Va multumesc.
Buna ziua,
Sunt nascuta pe 09. 07.1957, actualmente pensionata gradul II cu pensie revizuibila incepand cu 05. 03. 2010. Pe decizia de pensionare de boala, la "Calculul stagiului de cotizare" este trecut:
-Total stagiu de cotizare realizat - 29 ani 6 luni 2 zile
-din care in grupa II (100%) -8 ani 9 luni 17 zile
-conditii normale - 18 ani 2 luni 7 zile
-stagiu aferent grupa I si II - 2 ani 0 luni
-Stagiu de cotizare necesar 22 ani
-Stagiu potential 0 ani 5 luni 28 zile.
Va rog spuneti-mi la ce varsta pot iesi la pensie pentru limita de varsta.
Va multumesc