avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Activitate Mhail01

Activitate Mhail01

Permisul suspendat in Martie 2021 pe 90 zile, contestat si respins definitiv in Martie 2022.

Avand domiciliul in Bucuresti iar permisul obtinut in Neamt, am fost la Rutiera Bucuresti unde mi s-a comunicat f clar ca Reducere Perioadei de Suspendare in Bucuresti urmeaza data savarsirii faptei. Daca as fi avut permisul cu serie de Bucuresti se reducea la 30 zile.

Insa, tot dansii m-au informat ca Judetele nu respecta data savarsirii faptei, am sunat la Neamt si s-a comunicat f clar reducerea este la 60 zile si au fost surprinsi sa auda ca la Bucuresti este diferit, adica legal.

Acum astept raspunsul.. sa vedem
În Martie 2021 am fost sancționat de către poliția rutieră, am decis sa contest, contestatie ce a fost respinsa. In Aprilie 2022 a devenit definitiva.

Fapta cat si permisul tin de alt judet, însă eu locuiesc în București.

Am dorit sa predau permisul în București (unde am domiciliul), dar nu a fost acceptat și am fost trimis la Județul care mă are în evidenta.

În București mi s-a comunicat ca dacă doresc reducerea perioadei de suspendare acesta se va aplica cu legea veche, adică de la 90 la 30 pentru ca ei iau in considerarea data faptei.

În Județul Neamț, mi s-a comunicat ca nu-i intereseaza data faptei și ca reducerea se face cu o treime, adica de la 90 la 60, ceea ce înseamnă ca ORDONANȚĂ nr. 1 din 27 ianuarie 2022 este aplicată retroactiv.

As dori sa înțeleg de ce exista aceasta diferenta și dacă este legal ceea ce se intampla la Serviciul Rutier Neamț, avand in vedere informatiile primite de la Serviciul Rutier Bucuresti. Ser de Poliție Neamț că dat fiind data faptei, ar trebui sa ia în considerarea legea în vigoare la acea data?

Dorind sa ma informez, am căutat și ce am găsit este ca Legile nu se aplica retroactiv.

Fapta este fapta, și îmi asum sancțiunile insa diferentele intre Neamt/Bucuresti sunt ciudate...





Răspuns la discuția Probleme RCA ca pagubit
Am formulat o reclamatie impotriva firmei de asigurari la CSA.

Voi contacta un avocat pentru a actiona in judecata firma de asigurari in decizia lor de culpa comuna, pe baza Art. 54 OUG 195/2002 Reguli pentru circulatia vehiculelor Reguli de circulatia.

Iar pe cel care si-a schimbat declaratia il voi actiona in Instanta, pentru declaratie mincinoasa cu urmari in baza Art. 292 din Codul Penal. In sustinerea cauzei am gasit martori si ma voi duce la primarie sec 3, bucuresti sa cer o hartie oficiala privind existenta bolovanului de pe strada.


Am tot cautat dar nu gasesc legea, ordin care sa stabilesca in ce conditii se loveste de nulitate o declaratie amiabila de accident, poate stiti dvs ?


Răspuns la discuția Probleme RCA ca pagubit
Nu am fost acrosat in spate, el m-a tamponat pe mine in aripa fata si roata stanga fata, cand a virat la dreapta fara sa se asigure si eu evident ca nu am avut timp sa franez.

De ex la viteaza de 30km/h dara cineva vireaza dreapta in dreptul tau, nu ai timp sa franezi si sa te feresti ? Si asa am urcat pe trotuar dupa ce ma acrosat.

Nu ar trebui ca el sa demonstreze faptul ca avea un obstacol ? Eu mergem pe banda mea.

Nu exista nici o cale de atac din perspectiva mea ?


Răspuns la discuția Probleme RCA ca pagubit
Pai viteza legala nu a fost depasita, imi puteti spune de unde ati tras aceasta concluzie ?

Sa inteleg, ca daca eu, care am respectat banda si imi vedeam de drum, acel individ fara sa se asigure trage de volan si intra in mine eu sunt vinovat ?

Buna ziua,

Datele problemei: Masima x schimba banda fara sa se asigure si intra in masina y, se completeaza declaratie amiabila de X si Y, Y deschide dosar de dauna, Y la constatare trece ( observat dupa) reperul z pe ambiabila, Inspector constator constata, Y nu este multumit se fac 2 reconstatari, se face deziv, se anunta o suma, Y completeaza cererea de regie proprie.
Dar, dosarul se opreste la Corpul de control, X declara fara prezenta lui Y, ca defapt era un bolovan pe strada (bulevard mare din bucuresti), ca a semnalizat, ca s-a asigurat si ca Y nu a permis sa intre pe banda.

Acum Corpul de Control de la Asigurator spune ca, Amiabila este nula pt ca am completat cu acel reper ( amenintari de judecata si etc) , si cum X a dat acea declaratie variantele propuse de ei sunt : sa il dau in judecata sau culpa comuna.

X a schimbat banda fara sa se uite, eu nu vreau sa accept culpa comuna fara sa fiu vinovat.

Ce imi recomandati ? Cat ma costa si ar fi cineva dispus sa ma ajute cu o actiune in judecata? ( dauna nu este ft mare, dar este vorba de principu).