avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme RCA ca pagubit
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme RCA ca pagubit

Buna ziua,

Datele problemei: Masima x schimba banda fara sa se asigure si intra in masina y, se completeaza declaratie amiabila de X si Y, Y deschide dosar de dauna, Y la constatare trece ( observat dupa) reperul z pe ambiabila, Inspector constator constata, Y nu este multumit se fac 2 reconstatari, se face deziv, se anunta o suma, Y completeaza cererea de regie proprie.
Dar, dosarul se opreste la Corpul de control, X declara fara prezenta lui Y, ca defapt era un bolovan pe strada (bulevard mare din bucuresti), ca a semnalizat, ca s-a asigurat si ca Y nu a permis sa intre pe banda.

Acum Corpul de Control de la Asigurator spune ca, Amiabila este nula pt ca am completat cu acel reper ( amenintari de judecata si etc) , si cum X a dat acea declaratie variantele propuse de ei sunt : sa il dau in judecata sau culpa comuna.

X a schimbat banda fara sa se uite, eu nu vreau sa accept culpa comuna fara sa fiu vinovat.

Ce imi recomandati ? Cat ma costa si ar fi cineva dispus sa ma ajute cu o actiune in judecata? ( dauna nu este ft mare, dar este vorba de principu).
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
nucu$, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mhail01 , utilizator 20:21, 30 Aprilie 2014
nu ai ce sa-i faci...nu exista martor care sa confirme situatia , iar culpa comuna se va lasa cu o amenda pentru nerespctarea vitezei legale si retinerea permisului (pentru dumneavoastra) , pentru celalalt participant la trafic , acceasi situatie , nu s-a asigurat cand a schimbat banda .

careva din asigurari i-a explicat situatia , si l-a invatat cum sa procedeze , odata ce fusese deacord cu amiabila....
Pai viteza legala nu a fost depasita, imi puteti spune de unde ati tras aceasta concluzie ?

Sa inteleg, ca daca eu, care am respectat banda si imi vedeam de drum, acel individ fara sa se asigure trage de volan si intra in mine eu sunt vinovat ?

Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
Mhail01, utilizator
se va deduce faptul ca dumneavoastra rulati cu viteza , lucru care a dus la acrosarea celui care a schimbat banda. nu ati putut evita pericolul .

in instanta , pe cine puteti chema ca martor ? sau cum puteti demonstra ca pe strada era "reperul z =bolovan pe strada "...obstacol care a trebuit evitat de cel care a schimbat banda ?
cum demontrati , ca cel din fata dumneavostra nu s-a asigurat , cand a facut manevra ?

apoi , si daca dauna nu este mare , mai bine analizati situatia de la a la z , cereti parerea si unui politist (sigur este mai in tema), si ajungeti la o concluzie.
cum am spus si mai sus , cineva l-a invatat pe domnul respectiv cum sa procedeze , mai ales ca sigur l-ati acrost din spate.
Nu am fost acrosat in spate, el m-a tamponat pe mine in aripa fata si roata stanga fata, cand a virat la dreapta fara sa se asigure si eu evident ca nu am avut timp sa franez.

De ex la viteaza de 30km/h dara cineva vireaza dreapta in dreptul tau, nu ai timp sa franezi si sa te feresti ? Si asa am urcat pe trotuar dupa ce ma acrosat.

Nu ar trebui ca el sa demonstreze faptul ca avea un obstacol ? Eu mergem pe banda mea.

Nu exista nici o cale de atac din perspectiva mea ?


Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
nucu$, utilizator
puteti solicita parerea unui expert auto cu privire la dinamica producerii evenimentului.

succes

Alte discuții în legătură

Dauna totala culpa comuna cotty_cs cotty_cs Buna ziua ma aflam in trafic intr-o actiune de caritate, a Fundatiei pe care o reprezint, mergeam pe prima banda (drum cu 3 benzi) pe directia inainte, ... (vezi toată discuția)
Nedreptate in cazul unui accident auto! Rnutzu Rnutzu ,, Un politist din localitatea X se afla in stare grava la un spital din Iasi dupa ce a fost victima unui accident rutier. Este vorba despre X, agent la Biroul ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa sz_ada sz_ada Buna ziua, Am si eu o dilema in legatura cu o expertiza tehnica efectuata in cazul unui accident rutier. Pe scurt despre accident: persoana x de sex feminin ... (vezi toată discuția)