avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate romandaniela

Activitate romandaniela

Tatal meu a fost nevoit sa lucreze in 2011, pentru intocmirea unei carti, cu profesionisti (oameni care stiu ce inseamna exigentele unei carti despre sapaturi arheologice) care nu detineau firma: desenator, fotograf, redactor etc. Prin urmare a luat chitante de mana pentru plata pe care a facut-o acestor persoane. Banii proveneau dintr-o sponsorizare si dupa niste ani(5) i s-au cerut dovezi in instanta cum i-a cheltuit.Pentru ca tatal meu, ordonat fiind le-a pastrat, sponsorul le-a contestat pretextand ca trebuie sa le aduca cu factura si stampila. In legea Sponsorizarii nu este mentionat ca trebuie sa justifice cum s-au cheltuit banii ci conteaza doar produsul finit adica Cartea - in cazul tatalui meu. Ea a fost facuta si a dus drept recompensa 20 de exemplare Sponsorului care l-a felicitat si i-a multumit. In trecut, la momentul cand a vrut sa le dea chitantele (ca avea si o serie de chitante stampilate dar si de mana) a fost refuzat spunandu-i-se ca citez : "nu ne incarcam cu acte fiscale de la alte contabilitati" conteaza doar ca ne-ati adus obiectul sponsorizarii, adica CARTEA.
Tata, pensionar fiind, nu a vrut sa plece in cealalta lume fara sa impartaseasca descoperirile pe care le-a facut. Dar cred ca facea mai bine pentru ca acum omul care a creat cartea trebuie sa plateasca si 4.800 lei dar si penalizari la suma pt. ca nu vor sa i se recunoasca chitantele liberatorii. Intrebarea mea este in vechiul cod civil existau perfect valabile aceste chitante de mana? Dupa ce principii se merge acum in noul cod Civil?
Au avut o intelegere notariala prin care fiecare daca ar fi murit inaintea celuilalt ar fi mostenit si partea sotului. A murit unchiul atunci matusa a mostenit totul. El i-a indicat ca niciodata sa nu plece din casuta ei. De aceea este f. recunoscatoare ca ii sunt aproape ca sa nu ajunga la vreun camin. eu chiar o iubesc si ma rog pentru ea ca e tare suferinda. Trebuuie sa am certificatul de casatorie al bunicii mele care i-a fost sora, ca sa se dovedeasca ca sunt nepoata? Bunicii, i-a murit primul sot si i-a purtat numele. Apoi s-a casatorit cu bunicul meu cu care a avut-o pe mama. Mi-e ca numele de fata sa nu fi disparut. Oare certificatul de nastere trebuia predat cand a murit bunica mea? sau cum se procedeaza? Va multumesc
Mamica mea, a murit draga de ea, de 5 ani.
este vaduva si are testament dupa sot ca totul sa ii apartina. Nu are copii, sau alte surori. Are 99 ani.
Sunt unica mostenitoare si matusa mea m-a imputernicit prin testament olograf sa o mostenesc dupa moarte. Are un apartament de 3 camere. Ma ingrijesc de draga de ea, sunt nepota dupa sora ei. Mintea este intreaga dar nu mai are chef sa isi complice linistea de a mai aduce IML si notarul acasa. Zice ca oricum am dreptul asta si au vazut si vecinii ca sunt mereu aproape de ea. Este bine sa cred si eu asa? Sau ce acte imi trebuiesc ca sa dovedesc ca sunt mostenitoare de drept?
Cat % din salariu se calculeaza la pensie? Va rog sa-mi raspundeti si va multumesc.
Va rog sa imi raspundeti cum trebuie sa dovedesc ca sunt nepoata dupa sora a matusii mele. Ar trebui un certificat de deces al bunicii mele? Eu sunt unica mostenitoare si am inteles ca nici nu imi trebuie testamentul olograf pe care matusa, pe care o ingrijesc, mi l-a lasat. Ea nu are copii nici alte rude de gradul I.
in anul 2014 care forma de intocmire este corecta?