avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate sarradicati

Activitate sarradicati

In aprilie '17, am împlinit 57 de ani. Am un stagiu de cotizare de 31 ani si 3 luni. Din martie '17 nu mai lucrez nicăieri. Am dreptul sa mai cumpăr cele 6 luni lipsa la vechimea in munca si sa beneficiez de pensia parțial anticipata ?. Ce lege îmi da acest drept, pt ca la casa de pensii aferenta, părerile sint împărțite, unii salariați zic ca "da" alții ca "ba" . Vai de noi ! Mulțumesc tuturor pt răspunsuri.
Discuție Norme I S C
Am construit un garaj in Ilfov. Pina sa-mi iasă autorizatia, l-am dat gata. Am plătit amenda pt intrare in legalitate si mi s-a eliberat autorizația, pt ca aveam Certificatul de Urbanism si toate avizele in regula. Acum întreb : mai trebuie făcută recepția ? Mai trebuie depus ceva (si ce anume) la ISC ? (ptr ca ISC-ul nu-mi raspunde neam) Mulțumesc anticipat pt răspunsuri.
multumesc "trandafir2" si ... o zi buna in continuare
buna ziua tuturor; am un ap in Cringasi (Bucursti) cu o suprafata totala de 52 mp; (12 mp / pers juridica + 40 mp pers fizica); beleua e ca eu nu sint in tara; am sunat la cca financiara sa ii rog sa im faca si ie un calcul pt a varsa banii in contul respectiv dar nu am avut cistig de cauza in fata birocratiei si a rea-credintei functionarului public; sa vin in tara, sa ma prezint peronal la ghiseu si alta nu; rugamitea mea este ca in cazul in care imi poate comunica cineva formla de calcul sau chiar si suma concreta de plata pt a putea trimite banii in contul aferent fara a mai cheltuii inca o groaza de bani cu deplasarea in tara; va multumesc (tuturor) anticipat pt raspuns.
Răspuns la discuția pensie anticipata
multumesc
Răspuns la discuția pensie anticipata
multumesc dnul Mircea C. si scuze pt intirzierea comunicari datelor cerute de dvs; nu am prea mult timp pt PC/Net; data nasteri : 21.04. 1960 Bucuresti - Domiciliu : Ilfov
buna ziua, tuturor; am implinit 55 de ani si vre-o 33 - 34 de ani (stagiu de cotizare) vechime in munca; asi putea iesi la pensie (anticipat bine-nteles) ? multumesc pt raspunsuri. / SarraDiCati
foarte mutumesc pt raspuns; nu stiu cum ma voi "intelege" cu personalul de la CMI; si "oficial" nu stiu unde si cum sa o rezolv; multumesc. azi am fost la Casa de Sanatate a jud Ilfov (din nou) si o doamna (amabila foooc, dar pe cit de categorica, tot pe-atita de "neputincioasa" si de neinteresata in a rezolva ceva) a "enuntat" scurt ca EU si numai EU trebuie sa depun la CMI lunar copie dupa Certificatul de Handicap si ca ea, respectiv Casa de Sanate, nu se poate implica, nu face mai mult; pa si la revedere; deci, oficial mama beneficiaza legal de handicap, neoficial face fiecare doctor la CMI cum il taie capul; daca ai ochi frumosi iti da reteta pe handicap daca nu pa si pusi; incotr-o s-o iau ???
Buna ziua tuturor; am si eu o maree dilema; mama mea (75 ani) "beneficiaza" de doua pensii; una pt limta de virsta, vizavii de activitatea/vechimea in munca in val de 869 lei si una de handicap (permanent) in val de 234 lei; pt acest handicap (protezata cardiac) urmeaza un tratament (pt toata viata) pe care il prescrie lunar medicul de familie; in ultimile 3 luni pe reteta eliberata de la Cabinetul Doct de Familie nu mai figuraeza gradul de handicap fapt pt care si medicamentele nu mai sint compensate cu acelasi procent; am fost la Casa de Sanatate a Jud Ilfov unde ni sa spus ca la ei incadrarea in gradul de handicap este activa si permanenta si ca Cabinetul Medical al Doctorului de Familie trebuie sa-si verifice/actualizeze baza de date; zis si facut; o luna; a doua luna; a treia luna, ce sa vezi, CMI nu-i mai elibereaza retete pe handicap ca s-a modificat "legea" si ca conform ... acesteia, trebuie sa renunte la pensia de activitate/vechime in munca daca vrea sa beneficieze de retete compensate in baza gradului de handicap; ajutati-ma si pe mine cu un raspuns; exista o astfel de lege? care? cum sa renunti la pensie (dupa o viata de munca) ca sa te poti "bucura" de medicamentele necesare (supravietuirii) conf gradului de handicap; ce ma sfatuiti ? Multumesc anticipat pt raspunsuri.