avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sa renunt la pensia pentru limita de varsta pentru a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sa renunt la pensia pentru limita de varsta pentru a beneficia de medicamente compensate?

Buna ziua tuturor; am si eu o maree dilema; mama mea (75 ani) "beneficiaza" de doua pensii; una pt limta de virsta, vizavii de activitatea/vechimea in munca in val de 869 lei si una de handicap (permanent) in val de 234 lei; pt acest handicap (protezata cardiac) urmeaza un tratament (pt toata viata) pe care il prescrie lunar medicul de familie; in ultimile 3 luni pe reteta eliberata de la Cabinetul Doct de Familie nu mai figuraeza gradul de handicap fapt pt care si medicamentele nu mai sint compensate cu acelasi procent; am fost la Casa de Sanatate a Jud Ilfov unde ni sa spus ca la ei incadrarea in gradul de handicap este activa si permanenta si ca Cabinetul Medical al Doctorului de Familie trebuie sa-si verifice/actualizeze baza de date; zis si facut; o luna; a doua luna; a treia luna, ce sa vezi, CMI nu-i mai elibereaza retete pe handicap ca s-a modificat "legea" si ca conform ... acesteia, trebuie sa renunte la pensia de activitate/vechime in munca daca vrea sa beneficieze de retete compensate in baza gradului de handicap; ajutati-ma si pe mine cu un raspuns; exista o astfel de lege? care? cum sa renunti la pensie (dupa o viata de munca) ca sa te poti "bucura" de medicamentele necesare (supravietuirii) conf gradului de handicap; ce ma sfatuiti ? Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
sarradicati, utilizator
Cel mai recent răspuns: sarradicati , utilizator 14:03, 19 Ianuarie 2015
1. - Nu sunt doua pensii: este vorba de pensie pentru limita de varsta si indemnizatie de handicap.
- Acestea doua se pot cumula.

2. Nu se poate renunta la pensia pentru limita de varsta, este un drept legal castigat.

3. Cine v-a spus asemenea tampenii sa va spuna si care este legea care precizeaza asa ceva.
foarte mutumesc pt raspuns; nu stiu cum ma voi "intelege" cu personalul de la CMI; si "oficial" nu stiu unde si cum sa o rezolv; multumesc. azi am fost la Casa de Sanatate a jud Ilfov (din nou) si o doamna (amabila foooc, dar pe cit de categorica, tot pe-atita de "neputincioasa" si de neinteresata in a rezolva ceva) a "enuntat" scurt ca EU si numai EU trebuie sa depun la CMI lunar copie dupa Certificatul de Handicap si ca ea, respectiv Casa de Sanate, nu se poate implica, nu face mai mult; pa si la revedere; deci, oficial mama beneficiaza legal de handicap, neoficial face fiecare doctor la CMI cum il taie capul; daca ai ochi frumosi iti da reteta pe handicap daca nu pa si pusi; incotr-o s-o iau ???
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
sarradicati, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate handicap Lungu Constantin Lungu Constantin Am fost cu sotia la medicul de familie si a refuzat sa-i mai elibereze reteta compensata 100% conform certificatului de handicap permanent, pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)
Pensie / indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 1 n_roxxanne n_roxxanne Stie cineva cum sa procedez pentru ca fiica mea de 18 ani care sufera de diabet zaharat tip1 insulinodependent sa obtina pensie de boala/ajutor ... (vezi toată discuția)
Metodologia de schimbare a medicului de familie Valias Valias Buna ziua. As dori sa-mi schimb medicul de familie, si mi s-a spus de la clinica unde vrea sa ma mut ca trebuie sa duc o scrisoare la actualul medic pentru ... (vezi toată discuția)