avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate dorinantik

Activitate dorinantik

Răspuns la discuția Mostenire cota 1/4
tocmai acesta a fost motivul pt. care am prezentat aici aceasta speta, am vizitat 3 notari si mi-au spus ironic ca nu as avea niciun drept de pe urma sotiei defunctului, deoarece defuncta nu mi-a lasat mie testament si nici nu sunt ruda cu aceasta. Le-am indicat faptul ca nici nu trebuie sa fiu ruda deoarece in virtutea legatului pe universalitatea bunurilor defunctului si pe aspectul ca pot exercita orice drept ar fi putut exercita defunctul daca ar fi fost in viata, am calitatea de-a solicita deschiderea succesiunii si a revendica cota parte ce-i ar fi revenit defunctului de pe urma sotiei decedate. Voi introduce o actiune in constatarea calitatii. Multumesc.
Răspuns la discuția Eroare act vanzare-cumparare
iata ca am rezolvat situatia la un notar destupat la minte care analizand actele si operand verificari in registrele de stare civila precum si la arhiva notarilor publici a emis o incheiere de rectificare ce va insoti actul pretutindeni . A constatat eroare materiala cu privire la aspectul numelui sotiei care nu-l detinea in acel moment precum si faptul ca nu erau inca casatoriti.
Rectific data autentificarii actului era 24 dec.1985 iar casatoria a avut loc la 22 dec 1986
Răspuns la discuția Eroare act vanzare-cumparare
despre morti numai de bine, e decedat notarul
Am urmatoare speta: detin un testament prin care sunt instituit legatar universal al unui unchi, unchiul a decedat ,am dezbatut succesiunea testamentara pe partea unchiului.
Sotia unchiului este decedata din anul 2000 iar unchiul nu stiu de ce nu a facut succesiunea .
Am inteles ca ,eu in calitate de legatar universal pot exercita orice actiune patrimoniala pe care ar fi putut unchiul sa o faca, ma gandesc oare as putea solicita deschiderea succesiunii pe partea sotiei unchiului, mi se pare normal sa beneficiez de bunurile pe care testatoarul le-ar fi putut obtine daca acesta ar fi fost in viata.

Multumesc astept pareri
De curand am apelat la o firma de recuperari creante pentru a recupera un rest de pret al unei vanzari.

Angajatii acestei firme nu inteleg faptul ca eu i-am mandatat sa-mi reprezinte interesele in raport cu debitorul si cu biroul executorului judecatoresc.

Ma cearta la telefon ca, de ce le trimit mail si cer copii dupa documentele initiate de ei. Am cerut sa transmita executorului o cerere de actualizare a debitului pe care nu au onorat-o.

Daca le revoc procura,lasandu-i in aer, executarea silita se va derula in continuare ?

Răspuns la discuția Etape executare silita
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua

In cadrul unei executari silite a unei creante cu garantie imobiliara, dupa ce s-a emis incheierea de incepere a executarii, cand se transmite incheierea si somatia debitorului ?

Ce termen i se da debitorului ?

Daca termenul somatiei a expirat, in ce termen este obligat executorul sa emita publicatia de vinzare a garantiei/ si/sau sa solicite concursul exp.imobiliar ?

In cazul meu ,s-a emis incheierea de incepere pe 15 dec 2014, deci au trecut 28 zile, ce trebuie sa fac ?
Mentionez, creanta depaseste 3000 euro cu penalitati cu tot.

Eu sunt creditor in acest dosar.
Răspuns la discuția Eroare act vanzare-cumparare
Este possibil si aceasta varianta ! Eu ca testamentar nu caut sa inlatur pe cineva de la vreo cota parte ci caut sa-mi iau cota. Sa se faca lumina. Problema este delicata pt. ca nu detin certificatul de casatorie in original iar la starea civila unde s-a nascut defunctul nu s-a operat divortul, judecatoria nu a comunicat ev. populatiei acest fapt, asa ca va trebui sa intentez proces. Voi incerca sa scot '' hotararea de la arhiva judecatoriei , dar si cu aceasta in mana tot la proces voi ajunge.

Notarul la care am depus actele pt. succesiune este bulversat de complicatia actelor, a cautat sa rezolve situatia cum a stiut el mai bine. Notarul spune ca , nu s-a operat nici macar divortul defunctei din act cu fostul ei sot si nici divortul primei sotii cu alt sot din alta casatorie.

Voi contacta un avocat din acesta pepiniera, nu am nevoie de un avocat renumit ci de unul cu nervii tari si care sa inteleaga speta.

Va multumesc pentru raspunsuri.

Răspuns la discuția Eroare act vanzare-cumparare
Intreb si eu ca tot omul, oare notarii de pe vrema lui regretatul/impuscatul nu solicitau incrisuri cu privire la declaratiile din acte ? sau este doar la nivel declarativ ? daca este asa putea sa spuna orice de exemplu ca ar fi casatorit cu Elena Ceausescu. mai degraba notarul era sub influenta sarmalelor de craciun si a vinului de buturuga. Oricum urmeaza un proces pe cinste ,o actiune in constatare nulitate absoluta care va dura peste 1 an la cunostinetele mele de zugrav.
Răspuns la discuția Eroare act vanzare-cumparare
Acum am invatat ceva drept , voi face o actiune in constatare nulitate absoluta a actului de vanzare. si o voi scoate pe concubina din act. Apoi instanta va decide daca copii vereunei sotii au drepturi de mostenire pe vreo parte.