avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Etape executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Etape executare silita

Buna ziua

In cadrul unei executari silite a unei creante cu garantie imobiliara, dupa ce s-a emis incheierea de incepere a executarii, cand se transmite incheierea si somatia debitorului ?

Ce termen i se da debitorului ?

Daca termenul somatiei a expirat, in ce termen este obligat executorul sa emita publicatia de vinzare a garantiei/ si/sau sa solicite concursul exp.imobiliar ?

In cazul meu ,s-a emis incheierea de incepere pe 15 dec 2014, deci au trecut 28 zile, ce trebuie sa fac ?
Mentionez, creanta depaseste 3000 euro cu penalitati cu tot.

Eu sunt creditor in acest dosar.
Cel mai recent răspuns: dorinantik , utilizator 11:19, 12 Ianuarie 2016
Daca sunteti creditorul trebuie sa mergeti la executorul care l-ati platit sa va inceapa executarea silita sa faca demersurile sa trimita somatia si actele de executare aferente. Se poate trece ca suma sa fie achitata intr-o zi de la data somatiei si chiar in termen de 15 zile depinde de executor...
debitorul poate sa faca contestatie la executare in 15 zile de la primirea actelor de la ex. ceea ce poate suspenda executarea dumneavoastra...
Sfatul meu este sa vb. cu executorul el va poate da informatiile necesare si tot el poate urgenta inceperea executarii si a unei eventuale popriri sau scoatere la licitatie! Succes!
Multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
dorinantik, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen somatie Irina S. Irina S. Imi poate indica cineva un articol sau..cum fixeaza executorul judecatoresc termenul din Somatie ? Sunt soamtii de plata prin care se acorda debitorului ... (vezi toată discuția)
Caz executare silita beastris beastris Buna ziua! O SC avea un credit restant la una din bancile din Romania . Banca a inceput executarea silita a garantiilor dar la primul termen de vanzare fixat ... (vezi toată discuția)
Executare silita-publicatie vanzare mariamn mariamn Daca un imobil este supus executarii silite si scos la vanzare, unde trebuie sa apara Publicatia de vanzare si de catre cine? Numai de catre executor ... (vezi toată discuția)