avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin_1977

Activitate Catalin_1977

Discuție Declaratia 394
Buna ziua,
Am citit pe site-ul dvs (si nu numai) faptul ca "Declaratia 394 se depune numai de contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA care au realizat, pe teritoriul Romaniei, in perioada de raportare, prestari de servicii sau achizitii de bunuri si servicii de la/catre alti contribuabili cu un cod valid de TVA."
Aspectul privitor la "prestari de servicii sau achizitii de bunuri si servicii de la/catre alti contribuabili cu un cod valid de TVA" nu il gasesc nicaieri in prevederile legale.
Mai exact: mi se cere de la finante sa depun D394 in conditiile in care, eu, inregistrat in scopuri de TVA am efectuat o singura tranzactie - livrare de bunuri - catre o persoana neinregistrata in scopuri de TVA.
Vreau sa formulez un raspuns si nu gasesc baza legala conform careia nu am nu am obligatia declararii tranzactiilor cu alte persoane decat cele cu cod valid de TVA si obligatia depunerii in zero. Precizez ca in ordinul 3806/2013, ultimul care reglementeaza aceasta declaraie nu am gsait o prevedere expresa in acest sens.
Va multumesc
Am urmatoarea situatie:
Societate comerciala care a avut venituri din productie (701) in anul 2013 de 250.000 lei. Tot in anul 2013 a avut venituri din subventii de investitii de 100.000 lei. Conform codului fiscal 2013 in cursul anului societatea a devenit platitoare de impozit pe profit deoarece a depasit plafonul de 65.000 euro in cursul anului. In anul 2013 doar subventiile din exploatare erau exclus din baza de calcul a impozitului pe venit.
Tinand cont de faptul ca prin modificarea codului fiscal in anul 2014 s-au schimbat veniturile baza de calcul la impozit pe venit (din venituri din subventii de exploatare, s-a schimbat in venituri din subventii) intrebarea care se pune este ce fel de impozit va plati in anul 2014 socitatea in cauza.
Va multumesc.