avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 394
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 394

Buna ziua,
Am citit pe site-ul dvs (si nu numai) faptul ca "Declaratia 394 se depune numai de contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA care au realizat, pe teritoriul Romaniei, in perioada de raportare, prestari de servicii sau achizitii de bunuri si servicii de la/catre alti contribuabili cu un cod valid de TVA."
Aspectul privitor la "prestari de servicii sau achizitii de bunuri si servicii de la/catre alti contribuabili cu un cod valid de TVA" nu il gasesc nicaieri in prevederile legale.
Mai exact: mi se cere de la finante sa depun D394 in conditiile in care, eu, inregistrat in scopuri de TVA am efectuat o singura tranzactie - livrare de bunuri - catre o persoana neinregistrata in scopuri de TVA.
Vreau sa formulez un raspuns si nu gasesc baza legala conform careia nu am nu am obligatia declararii tranzactiilor cu alte persoane decat cele cu cod valid de TVA si obligatia depunerii in zero. Precizez ca in ordinul 3806/2013, ultimul care reglementeaza aceasta declaraie nu am gsait o prevedere expresa in acest sens.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:44, 24 August 2015
Ordinul nr. 3596/2011 privind declararea livrărilor/prestărilor şi achiziţiilor efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului declaraţiei informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA:

Art. 1. Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România sunt obligate să declare toate livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile de bunuri şi servicii realizate, pe teritoriul României, către/de la alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România.

Ordinul nr. 3806/2013 este doar pentru modificarea anexelor nr. 1-3 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.596/2011.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 felisana felisana Daca am livrat marfa unei firme neplatitoare de Tva atunci aceasta livrare nu trebuie inclusa in D394? Corect? Multumesc! (vezi toată discuția)
Decl. 394 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In decl. 394 trebuie trecuta achizitie intracomunitara de servicii publicitate Google Adwords pe care o declar in decl. 390Vies? Sau se trece ... (vezi toată discuția)
Folosire versiune d394 florisp2009 florisp2009 daca am de facut o rectificativa la d394 pentru martie 2013, ce versiune folosec? cea de atunci sau cea actuala ? (vezi toată discuția)