avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate iulianw

Activitate iulianw

Bună ziua, cum se procedează pentru a fi luată in calcul perioada de ucenicie ? Am absolvit scoala profesională de 3 ani in 1971, am avut contract pe o durată de 8 ani cu unitatea ce mi-a plătit scolarizarea iar pe durata practicii (program de lucru de 8 ore x 6 zile/săptămână !) primeam o bursă de 700 de lei
Am depus actele necesare la Casa de Pensii, dar nu stiam daca se ia in calcul intreaga perioada. Era aiurea ca pentru 3 zile sa pierd un an.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Doresc recalcularea pensiei pentru ca acum am primit hotararea judecatoreasca si implicit adevarinta de acordare a grupei a I-a. Sunt pensionar pentru limita de varsta .
La recalcularea pensiei se ia in calcul numai anii intregi sau toata prioada ? Eu am in grupa I, 6 ani 11 luni si 27 zile.
Va multumesc.
Pot deschide actiune in instanta pentru a obliga angajatorul la plata contributiei (este vorba de 4 ani de neplata) daca firma inca exista ? Ma pot constitui in parte civila pentru a cere daune ?
va multumesc.
Dumneavoastra nu sunteti (mai degraba) compatibila cu limba romana
O gaselnita mai veche a unor angajatori este acela de a declara ca un salariat a lucrat 2 luni dintr-un an, restul de 10 luni figurand in concediu fara plata.
Am aceasi intrebare, pot determina angajatorul sa plateasca pentru toata perioada lucrata ?
Si alta situatie : in carnetul de munca se consemneaza doua perioade in care societatea nu a platit contributia datorata de angajator - poate influenta negativ la calculul pensiei ?
Ma poate lamuri cineva cum se calculeaza plata pensiei pentru grupele de munca 1 si 2 ? Peste tot se mentioneaza doar reducerea varstei de pensionare pentru grupele de munca 1 si 2. Sa inteleg ca nu se platesc grupele de munca?#-o
Va multumesc.