avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate parwous

Activitate parwous

Buna ziua,

Tatal meu a avut un credit de nevoi personale la bcr. In septembrie 2016 a decedat. La momentul decesului,nu fusese demarata procedura de executare silita. S-a dezbatut mostenirea, ramanand 2 mostenitori ( eu impreuna cu mama).Astazi 10.07.2020, s-a instituit poprire pe pensia de urmas a mamei si probabil urmeaza si pe salariul meu. Imi poate spune cineva daca este legal? Stiu ca se mostenesc atat active cat si pasive, dar la momentul decesului nu era activa nicio executare.Am gasit acest articol "Dacă debitorul moare înainte de sesizarea executorului judecătoresc, nicio executare silită nu poate fi pornită, iar dacă moare după ce aceasta a fost pornită, ea nu poate fi continuată cât timp moștenirea nu a fost acceptată de către cei chemați la moștenire sau, în lipsă, cât timp nu a fost numit, în condițiile legii, un curator al succesiunii ori, după caz, un curator special pentru executare, în condițiile art. 58.
Multumesc.
Discuție Poprire salariu
Buna seara. Va scriu in numele unei prietene ce in anul 2012 a semnat ca si girant la un credit C.A.R. impreuna cu mama si sora coimprumutatului. Prietena mea intre timp a intrerupt relatia cu persoana imprumutata, ea fiind singura ce se afla in campul muncii pe teritoriul Romaniei, imprumutatul si ceilalti 2 giranti (membrii de familie) aflandu-se in Italia. Recent prietena mea a primit acte la firma unde lucreaza in vederea popririi pe salariu. Ce s-ar putea face tinand cont ca ceilalti giranti sunt rude de gradul 1 dar in afara tarii si care nu detin bunuri mobile sau imobile pe teritoriul Romaniei? Multumesc.
Buna seara. In luna iulie 2017 am achizitionat o casa la tara, pe carei proprietate, respectiv dincolo de gardul stradal, se afla un stalp de telecomunicati al Telekom Romania. Exista suficient loc pentru mutarea lui dincolo de gard. Ceilalti stalpi fiind pe domeniu public, numai acesta nu. Proprietarul dinainte nu stie nimic iar ceialalti care au locuit aici nu ii pot gasi sa aflu daca au aprobat sau nu instalarea. Il vreau mutat. E vorba de aproximativ 2 metrii. Ce pot face? Multumesc.
Buna ziua. O prietena a primit amenda de radar ieri 16.07.2018. Radarul respectiv era o Dacia Logan neinscriptionat cu insemnele Politiei Romane. Nu a facut nicio mentiune in procesul verbal. Daca il contesta in instanta, se poate anula ? Amenda a fost de 145 de lei in 24h si 2 puncte la permis. Daca tot s-a dat lege in privinta asta, chiar nu se poate respecta? Politia tot ce vrea face ? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna seara si ma scuzati daca nu am ales categoria corecta din forum. In luna iulie 2014, am fost condamnat la 1 an inchisoare pentru conducere sub influenta alcoolului la care s-a amanat aplicarea pedepsei cu un termen de supraveghere de 2 ani. In luna februarie 2015 o alta instanta mi-a sporit pedeapsa cu inchisoarea la 1 an si 4 luni ( ramanand in vigoare acelasi termen de supraveghere dat de prima instanta ) pentru o alta infractiune savarsita in luna decembrie 2013 si anume trecerea frontierei avand permisul de conducere suspendat. Nu am finalizat termenul de supraveghere deoarece in luna mai 2015 am fost arestat in baza unui mandat de arestare european emis la data de 13.04.2015. La ce ma pot astepta ? Se tine cont de perioada de detentie care a fost mai mare decat pedeapsa din Romania ,chiar daca s-a executat in alta tara ( Germania ) ? Sper ca am fost destul de explicit si sper sa nu fiu judecat chiar daca am comis mai multe ilegalitati :). Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua. Sunt intr-o relatie cu o fata a carui sot este la inchisoare si a intentat divort din penitenciar. In prima faza a fost de-acord cu divortul si fara a avea pretentia la custodia copilului in varsta de 2 luni. Dupa ce au intervenit rude ale lui contra ei care momentan locuieste impreuna cu mama lui in casa lui, s-a razgandit,ea fiind amenintata ca dupa divort poate pleca dar copilul ramane de parca toti sunt mai nou judecatori. Intrebare mea este : ce se intampla daca ea pleaca impreuna cu, copilul deoarece vreau sa locuim impreuna ? Ce putere poate avea el fiind oricum inchis si un exemplu negativ pentru viitorul copilului ? Eu as vrea sa o iau in spatiu sa poata dovedi in instanta daca este cazul ca este capabila de cresterea copilului si ca se implica. Este posibil sa fie acuzata de rapire de minori cat timp nu paraseste tara si are domiciliul la adresa mea ? Va multumesc anticipat pentru raspuns/uri.
Răspuns la discuția Indemnizatie somaj
Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua.

Am lucrat in Germania in perioada 06.11.2015-16.12.2016 intr-un penitenciar ca si detinut. Pe data de 19.12.2016 am revenit in tara fiind expulzat si totodata primind o interdictie de 5 ani pe teritoriul Germaniei. Din nenumarate surse inclusiv din interiorul penitenciarului am aflat ca exista o posibilitate ca eu sa primesc somaj sau o indemnizatie echivalenta cu somajul pentru perioada muncita acolo. Suma urmand sa mi se vireze intr-un cont din Romania. Problema este ca nu stiu incotro sa apelez,cei de la Ambasada Germana in Romania, mi-au spus ca nu este de domeniul lor. Daca stiti ce demersuri trebuiesc facute v-as fii foarte recunoscator. Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.