avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate elenasuch

Activitate elenasuch

Mama reclamantei s-a trezit după 15 ani de la divorț ca vrea pensie alimentare cu toate ca în hotărârea de divorț nu specifică lucrul acesta ci doar faptul ca copilul ramine în întreținerea și creșterea mamei .pina la împlinirea vârstei de 18 ani a copilului mama fiindu-i tutore nu a fost de-acord să-și vadă fiica .Cu câteva zile înainte ca fiica să împlinească 18 ani tutorele redeschide procesul pentru continuarea pensiei făcând dovada ca minorul devenind major este la facultate (aducând de la notar o împuternicire prin care poate să reprezinte fiica deoarece studiile le desfășoară în alt oraș decât cel de reședință).Tot acest timp nici la solicitarea tatălui de a-și cunoaște fiica i s-a răspuns de către mama și de către copilul cre devenise major ca nu vor lucrul acesta (de aici înțeleg ca vor doar bani și atit) După terminarea facultății fata merge mai departe la masterat depune la dosar dovada ca urmează cursuri de master dar și declara pe propria răspundere ca nu muncește nicăieri acum în urma acestui proces pe site-ul tribunalului am citit acest rezultat .Va multumesc pentru răspuns .Poate am greșit ca văzând cu ce persoane am de-a face am urmărit site-ul tribunalului mereu și cind am văzut ca dinsele cer iarăși pensie de întreținere am început să trimit iarăși pensia n-am mai așteptat decizia instanței deoarece știam ca pensia de întreținere se plătește pina la 26 de ani și mai ales pentu faptul ca prima data am fost obligat sa fac împrumut in banca sa achit pensia +avocat+recuperatori nu am dorit sa se repete lucrul acesta .in timpul ultimului proces am trimis tribunalului dovezi ca am reluat plata pensie (sunt un om care trăiește din salariu plus ca sunt și operat pe cord daca se aduna restanta de plata nu am cum sa ai plătesc din urma ). Va multumesc pentru răspuns.
Bună ziua. Ce înseamnă lipsă de interes într-un proces civil. Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei de interes a reclamantei SLI în promovarea prezentei cereri în contradictoriu cu pârâtul SC, exceptie invocata din oficiu. Respinge cererea formulată de reclamanta SLI în promovarea prezentei cereri în contradictoriu cu pârâtul SC, ca lipsită de interes. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Judecătoria Iaşi. Pronunţată azi, 19.04.2024, şi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei
O persoana cu diabet tip2 nu face insulina poate solicita abonament de parcare gratuita ? Ce acte ai trebuie si unde se poate adresa in cazul in care are dreptul la așa ceva. Va multumesc.
Multumesc
Am plătit pensia alimentara pina la terminarea facultății .acum urmează cursuri de masterat .Întrebarea mea este, dacă pot solicita in instanța Micșorarea punctului de pensie deoarece programul de la masterat ai da șansa de a se angaja. Va multumesc.
Buna ziua sunt bugetar lucrez cu norma întreaga la o instituție de teatru opera și opereta .Am avut categoria și treapta -2/5-ca nivel de salarizare in urma examenului susținut pentru categoria și și traepata -1/5 mi sa acordat categoria 1/5 dar nu și salariul prevazut in grila de salarizare motivând faptul ca doua persoane cu aceeași categorie si aceeasi funcție nu poate avea salariul diferit Menționez faptul ca colegul meu având deja cât.-1/5 cu aceeasi funcție la angajarea lui a avut un alt statut de salarizare având deja un salariu prevazut prin lege mult mai mic ca al meu eu fiind angajat in urma lui dar cu cât-2/5 acum in urma examenului susținut pentru categori mi sa acordat categoria dar salariul raminind același .Am întrebat la personal învățămint (crezând ca este o greșeală) cum este posibil așa ceva si mi sa răspuns ca 2 persoane având aceeasi funcție si gradație nu poate avea salariul diferit ,pina aici e clar dar totuși de ce la angajarea mea cu o categorie mai mică decât a lui aveam deja un salariu mai mare conformi grilei de salarizare si acum cind mi sa acordat o alta treapta de salarizare nu se respecta grila de salarizare…. Am depus si o sesizare cu același motiv drept care mi sa răspuns ca așa prevede legea conform, articolului. 7. din Lege-Cadru nr. 28 din 28 Iunie 2017 după care zice ca in întelesul prezentei legi ,termenii și expresiile de mai jos au următoarele Semnificații. g) funcția similară reprezintă o funcție de același fel din cadrul aceleași instituții sau autorități ( de parca eu as fi căpcăun și nu înțeleg )care implica aceleași condiții de studii grad/treapta profesională , gradație , vechime in funcție sau vechime in specialitate , după , caz , și condiții de munca .Drept urmare au fost aplicate dispozițiile ART.38 alin , (8) din Legea sus menționata , și anume,in situația in care in urma promovării in funcție , grad sau treapta profesională ori a avansării in gradație , potrivit legii , rezulta un salariu mai mic decât cel avut la data promovării sau avansării in gradație , se prestează salariul de baza avut anterior promovării sau avansării in gradație. Pai de ce ? Cu ce sunt eu de vina ca colegul meu la angajare a avut o grila de salarizare in anii aceia și mie nu mi se aplica corect încadrarea la grila de salarizare dat fiind faptul ca la angajarea mea am avut o alta lrce cu privirea grilei de salarizare .Este corect așa ceva . In cazul acesa trebuie sa aștept demisia colegului meu ca sa pot fi încadrat in grila corespunzătoare salarizării. Va mulțumesc pentru răspuns.
Mulțumesc frumos
Mai precis unde sa m-a adresez pentru ca pina acum am fost la 3 sucursale diferite și am primit diverse răspunsuri toate diferite bă ca este ROBOR mărit da ca este vorba de bobina calculata la curs de euro pai eu calculez deja rata toată la curs de euro dar totuși nu înțeleg ce este acel tarif AEGM care a apărut peste noapte așa din senin
In anul 2012 am făcut un credit prima casa cu dobânda indexările creditul este in euro ratele mi se opresc direct din cardul de salariu la fiecare sfârșit de luna eu nu retrag toți banii in ziua de salariu întâi a-mi calculez rata in euro lăsînd totuși o mai mult decât ar trebui de Ex.. dacă euro este 4,80 eu al calculez la 5 ,5 euro cu toate acestea de la începutul ratelor și pina in luna Octombrie acestui an totul a fost ok însă din luna Octombrie sesizez faptul ca chiar dacă las bani pe card mai mult ai oprește și coplatitorului o diferența de bani ne înțelegând de ce am fost la banca am expirat situația dar m-au sucit m-au învârtit m-au amețit și tot nu am înțeles nimic clar mi sa răspuns ca a crescut robor in contractul meu nu specifica nimic de acel robor deoarece in anul cind am încheiat contractul de prima casa nu era robor apoi mi sa zis ca a crescut dobânda pai in desfășurătorul contractului specifica clar ca am rate plus dobânda egala pina la sfirsitul contractului pina la urma am rugat frumos să-mi instaleze aplicația YOU brd deoarece eu am încercat și nu am reușit mi se oprea undeva la fotografia faciala pina la urma mi am reușit să-mi activez aplicația și cind am intrat pe ea surpriza deci in afara ratei plata cont alternativ mi se mai oprește și tarif AEGRM nu înțeleg ce este acel tarif suma respectiva la acel tarif este aproape jumătate din rata lunară a creditului va rog frumos sa m-a lămuriri și pe mine care este cauza căci la banca te răsucesc de te amețesc și tot nu înțelegi nimic tot ei au dreptate din 2012 și pina in 2022 de ce nu a apărut acel tarif AEGRM .va mulțumesc frumos
Multumesc frumos

Dapix a scris:

Nu. Pensia se plătește numai din venituri bănești, nu din vânzarea diverselor bunuri. Vânzarea unui bun imobil sau mobil nu-i un venit ci reprezintă schimbarea unei proprietăți cu o altă proprietate.

Din banii obținuți din vânzarea moștenirii puteți să-i cumpărați și copilului un cadou, dar așa voluntar. Nu vă obligă nimeni.